Starta företag: Omsättning per år ??

73
Hej!

Jag håller på och startar ett företag via verksamt.se och undrar vad det minsta omsättningen är som jag kan lägga ? ( ange den beräknade omsättningen (för ett helt år) för varje näringsgren )

Jag har ingen aning vad jag kommer få in per år.. Svårt att säga, och vad jag hört av andra så om jag lägger för mycket där så får jag skatta dom även fast jag inte tjänat in så mycket?

Så vad är det minsta jag kan lägga in där? Hade ju gärna lagt etc 1000:- för att säkerhetsställa mig om jag inte kommer tjäna in mycket första året.. men man ju får hoppas.

Tack för all hjälp

//
Jonas
Jonas
1324
2
Här har du den stora nackdelen med att ha en Enskild Firma till skillnad från ett AB. Sedan är det ju så att den siffra du anger här ligger till grund för den f-skatt som kommer att dras månadsvis. Dock så kommer den riktiga skatten sedan att justeras vid deklarationen så har du betalt för mycket så får du tillbaks skatten och du får betala om du gjort åt andra hållet. Sedan är ju som sagt dessa uppgifter preliminära. Så märker du att du ligger helt fel kan du när som helst skicka in en ny preliminär beräkning och då justeras f-skatten framöver enligt den nya beräkningen. Har du dock redan betalt in för mycket f-skatt blir det 0:- resten av året och det du betalt för mycket betalas tillbaks efter deklarationen godkänts (dec månad). Så lägg dig lågt i början. Du bör ju gjort några olika budgetar vad du bör hamna och lägg dig enligt den värsta. Och justera sedan var 3 månad. Dessutom för att slippa ha med momsen i "felet" så tycker jag du skall ha minst 3 månads rapportering. Hans

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.