Tips till en student!

2
Jag läser första året på ett ingenjörsprogram. Jag har ingen tidigare erfarenhet av att driva företag men skulle vilja passa på att skaffa mig lite nu under studietiden.

Kan ni ge mig lite tips på saker man skulle kunna göra?

Det behöver inte vara någonting avancerat och jag är inte heller ute efter att tjäna en massa pengar (även om det vore kul), det är mer för erfarenheten jag gör det.

Som många säkert vet så har man ibland mycket tid över och ibland ingen alls som student, så det vore bra om man kunde välja själv hur mycket man vill jobba.

Tacksam för alla tips, ovanstående är en önskelista, kom gärna med kommentarer.
51
Att driva företag, och undvika förlust, kräver oftast antingen en stor arbetsinsats eller mycket pengar. Lite skeptisk till "vid sidan om studierna" o samma sak när någon talar om att starta eget när man skall vara "ledig" för att man får barn. Man driver inte företag halvhjärtat. Om det nu inte är så att du kan utföra konsultupdrag med de kunskaper du har på ett enkelt sätt...? Men som sagt alla papper, registreringar, deklarationer ... gör att det är knepigt.
2
Jag förstår att för att driva ett företag framgångsrikt så krävs det mer än heltid. Men jag är inte ute efter att gå med stor vinst eller leva på det, är bara ute efter erfarenheten. Eftersom man tex under gymnasiet har tid med UF (ung företagsamhet) vid sidan av studierna så borde det inte vara en omöjlighet att hitta något. Har funderat om man kanske kan importera ett parti av någonting folk kan behöva och sedan sälja av det då man får tid. Säkert lättare sagt än gjort. Jag tycker inte jag har fått tillräckliga kunskaper för att vara konsult.
51
Tips> Import inom EU är ganska lätt. Men krångligare från land utanför EU. Och ja, det är lättare sagt en gjort, men det finns dom som lyckas bra.
338
25
Masen. Jag önskar jag hade haft ditt förstånd när jag var i din ålder :-D Du kan se företagandet som något du behöver studera till precis som det du pluggar till. Då är du bättre förberedd när det väl är dags. Kanske inte så skoj och vad du vill höra men att läsa ett par böcker och förbereda sig är alltid rätt! Importera och sälja över nätet kan funka. Någon tanke på vad eftersom du nämner det?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.