Försäkring mot inkomstbortfall mellan uppdrag för frilanskonsul

1
Om man är frilanskonsult i Sverige, har man ingen möjlighet att täckna försäkring som täcker inkomstbortfallet mellan två uppdrag!

Det enda sättet att överleva är att bygga upp en reserv medan man har uppdrag. Detta är tyvärr inte alltid möjligt och då sitter man där i 1-2-3 månader utan inkomst tills man får ett nytt konsultsuppdrag! Det finns igen hjälp att få under den tiden då man letar efter nya uppdrag! Detta är inte bra tycker jag!
Försäkring mot inkomstbortfall mellan uppdragen för frilanskonsulter finns t.ex. i Tyskland!
Ska vi låta Tyskland vara bättre än Sverige?
Det tror inte jag att vi gör det! Vad tycker ni?
355
1
[quote="karessz" post=41365]Om man är frilanskonsult i Sverige, har man ingen möjlighet att täckna försäkring som täcker inkomstbortfallet mellan två uppdrag! Det enda sättet att överleva är att bygga upp en reserv medan man har uppdrag. Detta är tyvärr inte alltid möjligt och då sitter man där i 1-2-3 månader utan inkomst tills man får ett nytt konsultsuppdrag! Det finns igen hjälp att få under den tiden då man letar efter nya uppdrag! Detta är inte bra tycker jag! Försäkring mot inkomstbortfall mellan uppdragen för frilanskonsulter finns t.ex. i Tyskland! Ska vi låta Tyskland vara bättre än Sverige? Det tror inte jag att vi gör det! Vad tycker ni?[/quote] Det ligger mycket i vad du säger. Framförallt om du har haft ett annat stadigt arbete vid sidan om. Jag har dock inte provat småföretagarnas a-kassa. Du hittar dem på http://www.smakassa.se/ . Det finns några andra försäkringar som kan fungera på http://www.drivrutiner.net/program/kontor/assurance.php
640
5
Hej! Beror lite på hur man ser på saken. På något vis så får man ju se till att försörja sig själv om man nu ska starta ett eget företag. Klarar man inte av det ska man nog tänka om. Vart drar man gränsen? Pelle 19 år vill jobba som konsult i hur man spelar WOW, får aldrig in ett jobb men kan fortsätta att driva sitt "företag". Inge bra tycker jag! Tycker inte att våra skattepengar ska gå till att stötta dåliga affärsidéer. Finns alldeles för många som vill "Förverkliga sig själva" genom att starta eget med affärsidéer som måste bäras upp av andras hårda arbete (Olika bidrag som skattefinansieras). FEL FEL FEL säger jag. Med det sagt så slösas det enorma pengar på att rubba den naturliga marknadsekonomin så varför ska inte Pelle få hålla på när Saab, Volvo och massa andra får göra det. Samtidigt är det väl precis så man kör ett land i botten så våra barn och barn-barn får betala av detta förverkligande ;) Utgår ifrån att du menar STATEN när du skriver att det "inte finns någon hjälp att få". Privata försäkringar finns men dom säljs ju av företag som också vill tjäna pengar så premien blir ju därefter. MVH R
13
Som föregående talare sa så ska man nog inte driva ett företag om man inte klarar av att försörja sig på det själv. Alternativet finns ju att man tar en anställning någon annanstans. Timanställning eller något sådant. Sen bokar man bara in sina konsultuppdrag de tider man inte jobbar. Märker man sedan att det börjar trilla in mer uppdrag eller att inkomsten där börjar bli mer stabil så kan man säga upp sin anställning. Innan dess tycker jag att du ska hålla dig till det andra arbetet för att det inbringar en inkomst. Folk i Sverige i allmänhet försöker oftast leta efter utvägar att försörja sig på bidrag;) Jag tycker det är tillräckligt med starta eget bidraget. Klarar man inte av att driva företag med hjälp av det så ska man inte heller driva ett företag. Innan man ens får för sig att starta ett företag så tycker jag man själv ska spara ihop kapitalet till att starta det eller att man får in kapital utifrån som gör att man kan klara själva uppstarten.
338
25
Är det en försäkring som ett försäkringsbolag ligger bakom och det inte är skattepengar som går till att pröjsa så ser jag inget problem i det. Men misstänker att få försäkringsbolag skulle erbjuda en sådan försäkring utan att den kostar en bra slant. karessz - vet du mer exakt hur den funkar i Tyskland?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.