Köpa konkursbo

18
Om man funderar på köpa ett bolag som gått i konkurs, hur får man tag på nödvändiga papper för att kunna göra en affärsplan, demonstration inför potentiella investerare?

Med nödvändiga papper så menar jag bokföring, samt ev boupptäckning över inventarier, kunder, ev skulder.

Och hur får man tag på rätt sorts investerar? hur intresserade brukar dom vara när det gäller köp och återstart av ett bolag som är försatt i konkurs?
18
Ingen som har något bra svar?
338
25
Finns det inte någon konkursförvaltare du kan kontakta som har hand om ärendet? Intresset för konkursbo kan vara hur stort som helst för rätt köpare. Svårt att säga med så lite info.
18
Ursäkta det sena svaret. Ska försöka förmedla lite mer info. Företaget jag funderar över gick i konkurs i vårast. Konkursförvalataren hade det ute för intressenter. Men så vitt jag vet så är det än idag ingen som har förhandlat klart ifall det ska köpas hela eller delar av bolaget. Så var därför jag blev lite intresserad och ev lägga in ett bud. Läget är så att jag har jobbat som anstäld på detta bolag tidigare, så jag kan det in och utan till, vilket kan vara en fördel i en ev uppstart. Dock så har jag ingen ekonomisk insyn i företaget, och det är det ja behöver för att kunna lägga fram en affärsplan samt budget för ev investerare. (då jag ensam inte har resurs). Frågan är kan ev konkursförvaltaren hjälpa en med att få fram den information jag behöver eller ska man vända sig någon annanstans?
338
25
Konkursförvaltaren borde vara intresserad av att sälja det så snabbt som möjligt så ta reda på vem det är och kontakta denne och berätta som det är. Kan tom vara så att han har intressenter men ingen som är villig att driva det så ni kan pusslas ihop. Annars kanske han i alla fall kan komma med tips på hur du kan hitta en investerare. Funkar inte banklån om du tror på verksamheten?
18
Ska säga att det är en industri det handlar om. Ja absolut så funkar banklån för själva uppstarten men det krävs en mordenisering av anläggning för en långsiktig lönsamhet. (vilket var problemet med föregående ägare, dom satsade inget så det gick i kk) En mordenare anläggning skulle ge både bättre kvalitet samt sänkt energi användning. Plus ev personal minskning. Och för en sån stor investering så krävs utomstående förutom bank och mig själv.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.