Registrera för F-skatt & moms senare?

6
Jag har tänkt starta upp en enskild firma nu i maj. Själva företaget är baserat kring en hemsida som erbjuder gratis information men även säljer ett medlemskap till besökare.

Första tanken var att registrera företaget med skyddat namn och varumärke samt registrera mig för F-skattesedel och moms direkt. Men efter att ha tänkt efter lite så lät det smartare att dra igång själva hemsidan till att börja med för att få bättre siffror på kundflödet (alltså utan att ha några transaktioner, köp av medlemskap).

För detta behöver jag uppenbarligen ett skyddat företagsnamn & varumärke, det jag undrar över är:

- Är det smartast att (får jag ens?) vänta med att registrera mig för F-skattesedel och moms tills jag kan göra en bättre prognos för hur mycket intäkter jag kommer ha (när jag vet ungefär hur många besökare sidan får)?
- Kommer jag att behöva redovisa hur mycket omsättning etc jag kommer att ha för att registrera företaget hos verksamt.se ändå?
- Behöver jag föra bokföring för mina startavgifter för hemsidan och övriga engångskostnader eller räknas dessa inte som företagsutgifter?
- Har jag några speciella skyldigheter när jag inte registrerat mig för F-skattesedel?


Alla försök till att reda ut detta uppskattas 🙂
Andra tankar/förslag är också välkomna!
1324
2
För det första kan du ju alltid starta ditt företag och sätta vinsten till 0:- och då slippa f-skatt. Sedan kan du ju dessutom registrera momsen på kvartalsvis och då får du tillbaks momsen på det du lägger ut. Vad gäller att skydda företagsnamn och därav varumärke så är det ju inte så bra med enskild firma. Då en enskild firma bara skyddar namnet i ditt län. Om du absolut vill börja utan att starta företaget så kan du dra av kostnader som hänförs till bolaget ett år innan start. Dock får du inte dra av momsen utan den blir en kostnad i bolaget och dras som kostnad. Dock brukar skm inte godkänna kostnader typ datorer osv för dom tror inte du har datorn i kartongen till du startar och då använder den privat. I det fall kan du förvisso sälja den som beg till bolaget men till ett lägre pris. Hans
6
Namnet och företaget kommer endast vara aktuellt i Stockholm, så det spelar ingen roll om det inte skyddas i andra län. Ifall jag skulle sätta vinsten till 0:- (menar du att det här görs på företagsregistreringen på verksamt.se?), innebär det att jag berättar att jag inte kommer ha några intäkter under [b]hela året[/b] då? Tanken är att vänta ungefär en månad med att registrera mig för F-skatt & moms och under tiden göra hemsidan samt jobba på överenskommelser med kunder. Planen är ju att gå med vinst på det stora hela, det är bara i början jag endast behöver ett skyddat namn och logotyp för att kunna göra hemsidan. Det känns lite onödigt att registrera mig för F-skatt när jag inte kommer att ha några intäkter att beskatta den första månaden. Tack för svar :)
1324
2
Skatteverket har tänkt på just det senariet du skriver. Man kan nämligen begära att man inte betalar f-skatt dom 3 första månaderna. (Är ett val vid registrering). För du är ju inte särskilt unik i det fallet. Om du startar efter 1 juli så kan du ha förlängt bokföringsår (18 månader) . Och då blir det med automatik ingen f-skatt under detta året utan första inbetalningen sker då 12 feb. Sedan om man använder 0:- taktiken så kan man alltid skicka in en ändring efter några månader. Hans

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.