Utbilda sig för att starta företag, innan starten - kvitton?

2
Hej,

Jag vill starta ett företag.
Men för att kunna starta just det företaget måste jag utbilda mig inom ett visst område, en kort kurs på 2 veckor. Det är en utbildning som kostar ca 10 000 kr.

Kan jag, gå utbildningen, sedan tex 4 eller 7 månader senare starta företaget, och lägga in utbildningskostnaden i företaget?
Finns det någon tidsbegränsning, om man nu äns kan göra det?
Vad i sådanna fall är det jag får tillbaka?

Förut har jag för mig man kunde göra detta upp till 6 månader bakåt from det man starta/reggat företaget. Har detta ändrats?

Finns det någon länk där jag kan läsa mer om det?

Jag har googlat men inte hittat det jag sökt. Ska prata med dem på nyföretagarcentrum annars (oavsett) men tänkte om någon här kanske vet.

Tackar på förhand för alla svar!
632
3
Till att börja med så spelar det roll vad det är för kurs. Eftersom du skriver att du måste gå kursen för att kunna starta företaget så tolkar jag det som att det är någon typ av grundkurs. Dessa får du inte dra av i firman alls, oavsett när.[br][br]För att utbildning skall vara avdragsgill i firman ska det vara kurser för att förbättra dina kunskaper inom ett område du redan behärskar.[br][br]När vi vet om utbildningen överhuvudtaget är avdragsgill så kan vi börja fundera över om du kan ta kostnaden så långt efter att du gått kursen.
2
Jag vill starta hunddagis/hundpensionat[br]och jag har redan gymnasieutbildning djurvård och en HUND3 utbildning.[br]Men nu har de börjat med att man måste gå en hunddagisföreståndarutbildning för att personer ska kunna få starta hunddagis/hundpensionat.[br][br]Om det inte går kan man göra på detta vis:[br]Starta en enskild firma och ha för hundpassning (då man får lov att passa upp till 3 hundar utan att gå utbildningen, men då får det ej kallas hunddagis) sedan "uppgradera" till hunddagis/hundpensionat, går det att göra avdrag då?[br][br]Det är alltså en utbildning, man får intyg. Fristående utbildning.
632
3
Jag är ju ingen expert på området, men för mig låter det väldigt tveksamt.[br][br]Mitt tips är att du ringer skatteverket och frågar helt enkelt.[br][br]0771 567 567. Får du ett positivt svar så råder jag dig att be om ett skriftligt svar också, för säkerhets skull.
2360
49
Detta hade vi på ett företagsskattemöte där jag var nämndeman och det var formuleringen av avdraget som gjorde att vi avslog så jag föreslog i särskild skrivelse att personen skulle omformulera sitt avdrag. I det fallet var det en löjligt liten summa men det ställde det hela på sin spets. Skulle man tjäna mer fick man inte avdrag men fördjupning av vad man kunde var ok. så har jag för mig att formuleringen var. Men det var länge sedan och en annan regering då.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.