Driva webshop privat...

2
Jag driver en webshop internationellt den är hostad utomlands. Har inget lager och inga kostnader eller utgifter alls. Jag betalar bara hostingen fast det gör jag privat. Kunderna köper varor som sedan automatiskt går vidare från fabrik/grossist. Därmed skickas varan till kund utan att jag ens behöver ta i den. Inga räkningar, utlägg eller liknande. Utgiften är 0:-

Frågan är måste jag egentligen ha eget företag för detta? Vad är det för regler om de finns några som gäller. Det finns knappt någon generell info att söka upp om detta, har letat på skatteverket och överallt till och med ringt dom och ingen vill ta i frågan. Okunskapen kring detta är helt otrolig eftersom ingen verkar veta något.

Produkterna köps in från utlandet fraktfritt direkt till kund. Kunden betalar själv ev tull på produkterna. Med produkterna följer det med worldwide garanti vilket betyder att de kan lämnas in varsomhelst för service och garanti. Grossister utomlands och fabriker kräver inte att man har företag det e bara regga upp sig och köra igång en webshop. Kunderna får tilloch med 60dagars pengarna tillbaka garanti.
9
Har du inkomst från den verksamheten?[br]Då ska du i så fall skatta för den inkomsten, inte särskilt mycket att orda om.[br]Driva privat kallas med annat ord enskild firma, enskild näringsverksamhet vilket det är att driva en internationell webshop även om den hostas utomlands.[br]Frågan är kanske mest om i vilket land ska du betala skatt men då arbetet att sköta webshoppen är därifrån du bor, och om du bor i Sverige så bör du nog skatta det här.[br][br]Konstigt att Skatteverket fann detta svårhanterbart, det verkar rätt glasklart. Om du dock inte tjänar pengar på detta så behöver du inte heller bry dig om något annat.[br]Samma sak gäller för dem som tjänar pengar på affiliates och annat smått och gott som är på internet, då de bor och sköter sin verksamhet från sverige så spelar det ingen roll att servern de har som ägs av t.ex. google är i USA.
Cognitus Psykoterapi och Utveckling
- Specialist på utbildningsfilm inom psykoterapi -
162
Om det är helt utom europeiskt. Med tex provisioner så kan det räcka att man betalar 30% i skatt tror jag. Alltså inkomst av kapital eller nåt.[br][br]Skattemyndigheterna har uppgift någonstans på sin sida.[br]Tror det ligger under råd till ungdomar av någon konstig anledning

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.