När du registrerar dig som medlem på Företagande.se godtar du dessa medlemsvillkor. Du är själv ansvarig för att ditt uppträdande är i enlighet med medlemsvillkoren och gällande svensk lagstiftning.
Du går med på att inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Om du bryter mot detta kan det leda till att du blir permanent avstängd och din Internetleverantör kontaktas. Varje meddelandes IP-adress sparas för att stärka detta vid eventuellt missbruk. Du går med på att webbmaster, administratör och moderatorer har rätt att ta bort, ändra, flytta eller stänga vilka inlägg som helst, när som helst. Som en användare går du med på att all information som du skrivit in sparas i databasen. Den informationen kommer inte att distribueras till någon tredje part utan ditt samtycke. Webbmastern, administratören eller moderatorer kan inte hållas ansvariga vid intrångsförsök som kan leda till att data stjäls.
Som medlem får du även vårt nyhetsbrev med artiklar och erbjudanden. Om du önskar kan du enkelt avregistrera dig från detta nyhetsbrev. I övrigt används e-postadressen bara för att aktivera din registrering, och för att skicka ett nytt lösenord till dig om du råkar glömma det.
När du registrerar dig på forumet godkänner du samtidigt att de uppgifter som du lämnar behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.
Copyright
Allt material på Företagande.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Det gäller allt innehåll på webbplatsen, som exempelvis artiklar, texter och grafik. Du kan använda material från webbplatsen för privat, men icke kommersiellt bruk. Du får publicera artiklar förutsatt att du länkar tillbaka. Ange vänligen källa om du citerar. Är du osäker på vad som gäller är du välkommen att kontakta oss.
Cookies och cookiehantering
Företagande.se använder cookies. En cookie är en textfil som lagras på användarens dator, för att sedan hämtas upp av servern när användaren åter besöker sajten.
En cookie innehåller ingen personinformation. Vill du inte tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsare. Inga cookies kommer då att sparas, men vissa delar av denna webbplats kommer då kanske inte att fungera korrekt.
Disclaimer
Material som publiceras på Foretagande.se är endast avsett som allmän information och skall inte ses som professionell rådgivning. Det finns risk att innehållet inte är uttömmande eller helt uppdaterat. Användandet av material på denna hemsida sker på användarens egen risk. Foretagande.se ansvarar inte för och har inga förpliktelser i förhållande till material på hemsidan eller material på annan hemsida med länk till eller från denna hemsida. Genom att klicka på " Jag har läst och accepterar villkoren " går du med på att bindas till dessa villkor.
Varför bli medlem?
Det kostar inget
Bli skribent
Få ett riktigt vasst nyhetsbrev
Ladda ner mallar
Delta i diskussionsform
Rabatter hos Circle K, Sendify, Samsung, St1, mfl.
Circle K - rabatt på drivmedel.
Sendify - troligen Sveriges bästa fraktavtal.
Samsung - exklusiva erbjudanden, upp till 30% rabatt.
St1 - rabatt på drivmedel.
Med flera.
Varför bli medlem?
Det kostar inget
Bli skribent
Få ett riktigt vasst nyhetsbrev
Ladda ner mallar
Delta i diskussionsform
Rabatter hos Circle K, Sendify, Samsung, St1, mfl.
Circle K - rabatt på drivmedel.
Sendify - troligen Sveriges bästa fraktavtal.
Samsung - exklusiva erbjudanden, upp till 30% rabatt.
säkert i fel del av forumet admin får väl flytta då 🙂
hur skall man värdera en pub restaurang? då siffrorna friseras av alla till minsta möjliga vinst för att slippa skatta bort vinsten är det ytterst svårt att gå till banken med bokslut etc för att låna pengar
efter att kikat runt lite på olika objekt kan jag se att priserna ligger på ungefär 50% av omsättningen
men finns det någon "korrekt" bedömning av värdet man kan ta med sig ?? då det i de allra flesta fall handlar om inkråm man köper ... var hittar man tex en som kan göra en verklighets nära bedömning av ett värde inför ett eventuellt köp
i mitt fall så ligger köpeskillingen på nära samma siffror som omsättningen och rent spontant känner jag att det är på tok för mycket pengar
törs man ens nämna inför banken det "andra" alternativet av ett köp eller ska man tala tyst om sådant ?
Omsättningen har ju väldigt lite med värderingen av bolaget att göra. Det mesta handlar om utvecklingen och vad vinsten är/kan bli.[br][br]Varför är alla så rädda för att göra vinst? Gör du inte vinst får du inte ut några pengar ...[br][br]Men det går att skriva mycket om detta...[br][br]En årsredovisning tycker jag nog visst borde visa ganska bra hur läget ser ut i företaget...
det är sant då det nuvarande drivs som enskild firma är det svårt att se hur allt är fördelat i inkomster på de papper jag har fått ..[br]oms ligger på ca 1.6 -1,8 under 10 en del sämre under 09 i krisens spår men vinsten är dålig pga lite investeringar mm [br] siffrorna är inget banken vill ta till sig ens när man förklarar för dom .. det verkar svårt att få någon inom bankerna som förstår sig på hur restaurang världen fungerar ... frågan är om en "korrekt" värdering ens kan få dom med på noterna
Det är givetvis mycket svårare att få en bild av hur verksamheten gått när den bedrivits i en enskild firma. För att få någon koll alls bör man få se nuvarande ägarens tidigare deklarationer.[br][br]Det huvudsakliga i värderingen borde väl ligga i:[br]* Eventuell fastighet som nuvarande ägaren äger.[br]* Inventarier i form av köksutrustning och övrig inredning.[br]* Har det genererat vinst, och kommer den att fortsätta göra det?[br]* Hur viktig är nuvarande ägaren för verksamheten, hur stor del har han i att restaurangen går bra? Skulle man tappa gäster om han slutade?[br]mm mm
jo allt det där har vi koll på det rör sig om hyres lokal men man köper då alltså inventarier samt inneliggande lager samt en redan vinst drivande rörelse [br]även om vinsten är lite på papper och de förändringar som ligger i min/vår plan kommer att under turist månaderna höja oms rejält inte med dubbelt kanske men nära på men det är fortfarande inget man kan "visa" banken och låna pengar på så det är lite av en räv sax hela vägen ,, ska man vara realist och gå på de siffror man har sett och vet att stället har eller ska man dra sin "fantasi" budget dvs så som man tror att det skall bli utan att man tar i över vad som är möjligt .. har 08 och 09 i års rapporter
Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. Klicka här för att registrera dig som medlem.