Hur ska man uttrycka sig?

21
Hej. Jag ska öppna enskild firma snart och har börjat snickra på hemsidan.
Efter några timmars skrivande upptäckte jag att jag skriver "oss" och "vi" istället för "jag". Den enda anställda är jag själv.

Är det så man ska göra eller känns det fel att skriva vi/oss när jag ensam driver företaget?
Internetentreprenör - Bloggar på JohannesLarsson.com
640
5
Hej! [br][br]Försök inte leka större än du är. Det blir bara tramsigt. [br][br]Bättre att skriva personligt och göra det till en USP.[br][br]MVH[br][br]R
2360
37
En budfirma som var mer än en person skrev ex 12, 21, 9 som bil nr. fast man bara hade 3. Inget fel med det men smart reklamtricks. Jag tror nog han fick fler än dessa 21  bilar som man normalt skulle tro att han hade. Jag brukar skämta med personer som undrar vad vi lever av. Min hustru lever på brott och spelar. Det brukar bli alldeles tyst och man undrar vad som ska komma sedan, Ja hon är auktoriserad svensk-lettisk tolk och pianist, Vad trodde ni. Det strama leendet blir ett garv. Med ord och bilder kan man göra mycket :giggle :giggle :bravo :LOOOL
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
109
Jag säljer plastskivor ur mitt garage. Häromdagen var den någon som ringde och undrade hur man kom till Stocksundet Byggsystem AB på Ringen 22 i Stocksund som han hade knappat in på GPS:en. Då stod han utanför min villa. När jag då pekade på garaget sa han:[br][br]”jasså jag trodde det skulle vara ungefär som Bauhaus”[br][br]Han fick tag på vad han behövde och åkte iväg som en nöjd kund och han fick garanterat mycket bättre service än han någonsin skulle kunnat få på Bauhaus.[br][br]För de som ska köpa storformatskivor (2x3m) måttsågat så är det ändå beställningsjobb vart du än vänder dej och den som köper genom mej kan då få bättre pris eftersom jag jobbar med noll overhead.[br][br]Vad vill jag säga med detta?[br]Jo du bör försöka identifiera vilka kunder som har fördel av att vända sig till ett litet företag och rikta ditt budskap till dem.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
2360
37
Du glömde väl inte att ge honom några visitkort, världens billigaste marknadsföring till nöjda kunder. Själv hade jag 2000 kunder en gång innan [br]jag själv klappade ihop, men det är mer än 25 år sedan och idag har jag slutat jobba 12-15 timmar om dagen. Min besvärligaste arbetsgivare idag är 8 år och min son rtfm :giggle som man lär får sörva några år till.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
109
Ett annat bra uttryck i sammanhanget är "fake it 'till you make it" (apropå detta med budbilarna).[br][br]Nej tyvärr är jag inte så bra på detta med visitkort.. jag ska utveckla det.[br]För mej som jobbar med plastskivor så kan visitkortet också vara ett varuprov. [br]Gjorde ett gäng sådana av 1mm polykarbonat men jag är dålig på att dela ut dem.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
21
Väljer nog att skriva i jag-form. Ser kanske inte bättre ut i första skedet men skriver jag i vi-form och kunden sedan upptäcker att det bara är en som jobbar på företaget så kan det bli lite konstig stämning.
Internetentreprenör - Bloggar på JohannesLarsson.com

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.