Egenföretagare som vill plugga

46
3
Hellu, jag har nu haft mitt lilla företag i snart ett år, och för första gången på mååånga år, känner jag för att plugga. Nja, inte PLUGGA utan mer läsa nån kurs på distans för att känna av lite hur det funkar.

Och inte heller nåt inom företagande, jo, visst det skulle vara mkt givande osv, men jag vill läsa nåt... annat.

Men, till sak, hur funkar det med studiemedel och liknande när man är egenföretagare?http://www.inkmadness.se
28
Är i samma sits som dig.[br][br]Om du får bidraget från CSN (som ligger på ungefär 2800:-) så får du max tjäna runt 40 000 per halvår.. de tar fram de exakta värdena för dig.[br][br]Det komiska är att det är bruttointäkt de räknar på, alltså inte "vad du får i handen" utan verksamhetens överskott.[br][br]Sen så kan du alltid tjäna mer än det, men då blir bidraget från CSN lägre.[br][br]PS. har för mig att man måste läsa ett visst antal poäng per termin för att kunna få bidrag från CSN.
2066
22
Det är mer än 40k, och tror det är på väg att höjas en hel del också.[br]Om du inte läser heltid minskas bidraget i motsvarande mån. Läser du en kurs på 25% under 2 månader får du 25% bidrag under de två månaderna (heltid är 30 hp / termin)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
46
3
Tack för så snabbt svar!
http://www.inkmadness.se
2360
49
Att plugga och vara företagare är något av det lönsammaste man kan göra. Det finns massa parametrar för att optimera det hela. gör man å andra sidan fel kan det stå en dyrt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
46
3
Hm... jag tror inte jag förstår dig riktigt, kan du fördjupa dina tankegångar?
http://www.inkmadness.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.