Företagskonto.

2
Hej.
Jag har precis startat ett enskild företag. Sedan ansökte jag om ett företagskonto på Swedbank men de sa att dessvärre kan de inte öppna kontot åt mig. Eftersom jag har en prick i registret. De sa att jag kan skriva in nån i firman som kan stå i god för mig.
Jag undrar vad finns det för regler för att starta ett företagskonto. Hur ska jag göra? Kan jag ha en styrelsesuppleant istället, kommer det att gå lika bra?
Handläggaren kommer att kontakta mig igen snart för att jag har lite fler frågor att ställa henne. Jag vill vara lite förberedd innan jag ser henne. Vill läsa på reglerna eller alternativ om hur jag ska kunna öppna ett företagskonto.
Hoppas ni kan hjälpa mig🙂 Jag är ganska nyinsatt i det hela 🙂

MVH
Katerina
23
Hej Katarina[br]Det finns andra banker än Swedbank att vända sig till.[br]När jag startade upp mitt företag var jag i kontakt med SEB då jag var intresserad av deras erbjudande om "Enkla firman". Jag som de flesta personer i dag vill att saker och ting ska gå snabbt, helst ska jag kunna göra det mesta via internet då jag bor en bit utanför närmast större stad. Anmälde på SEB hemsida att jag var intresserad och att dom skulle kontakta mig.Det ända jag ville ha var ett BG och att kunna betala på nätet. Efter 1 vecka hade jag inte hört något från SEB så då kontaktade jag Länsförsäkringar. Via telefonen fixa dom ett BG till mig och en dosa till Internet-betalning klart på ett par dar,kostar mig ca 250-300 per år.[br]2 veckor senare ringer SEB och undrar vad jag behövde hjälp med! Och så intresserade var dom av nya kunder, att man väntar 3 veckor![br]Så mitt råd till dig är att kontakta en annan bank.[br]Lycka till[br]Susanne
Insolitus Bokföring& Redovisning www.insolitus.se [email protected] 011-44414 63
1324
2
Nu pratar vi ju om en enskild firma. Och en enskild firma är ju juridisk (personnummer osv) samma sak som du, [br][br]Så då kommer ju frågan. Vad behöver du ha som företagskonto. Behöver du några tilläggstjänster typ bankgiro, postgiro, kort för att handla osv. [br][br]Det enklaste är ju att du bara har ett konto. Och om detta räcker kan du ha ett helt privat konto som du bara definierar som ditt företagskonto. [br]Så det enklaste i detta fall är alltså att be den bank du har som privatbank att få ett konto till för du vill separera dina privata pengar. Hos vissa banker kan man få detta via intenetbanken. Annars via kundtjänst. [br][br]Hans
2
Tack för era svar. :bravo[br]Jag pratade med handläggaren idag. Nu säger hon att jag inte kan vara i företaget ALLS, att det ska stå på en annan helt "prickfri" person. Vad konstigt, först säger de en sak sedan en annan. Man blir helt förvirrad.[br]Jag ska göra om företaget till AB istället, eftersom det är större summor som ska transaktioneras, dessutom blir det mindre skatt. Det ska vara en person till inskriven i styrelsen så småningom, denna person bor i ett annat land. Men vi ska samarbeta och ha samma företag. Får se, hoppas det ska gå bra till slut ändå.[br]Företagskontot vill jag ha bara för transaktionerna. In- och utbetalningar. Ingen kreditkort eller liknande behövs. Så egentligen har inte banken något att förlora eftersom jag tänker inte låna pengar från de. Synd att de är så rädda för folk som har nån prick i registret.[br][br]Länsförsäkringar verkar vara bra. Ska prova med de. :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.