Starta eget kurs skatteverket - Är de bra?

822
48
Det tipsas ofta om skatteverkets starta eget kurser men jag har aldrig hört om någon som varit där.

Har du eller vet du någon som varit där? Vad tyckte du eller personen om kursen?

Nu i Maj hålls en rad träffar och säkert fler till hösten. Här finns mer information och datum om informationsträffarna. (Klicka till vänster på din region.)

Om du är starta eget intresserad så kan du ju gå dit och ge oss medlemmar en rapport 🙂
1324
2
Jag har varit + rekommenderat andra att besöka Startaegetdagen där flera myndigheter informerar. Och den enda nackdelen jag ser är att det borde vara 2-3 dagar istället för en. Men som sagt man blir proppad med bra information. [br][br]Hans
50
1
Jag har inte varit på starta eget informationen, men däremot var jag på informationsträffen "nybliven företagare - aktiebolag" för ett par månader sedan och den tyckte jag var riktigt bra. Är man nybliven företagare tycker jag absolut att man ska gå på den.
151
Jag var på Skatteverkets informationskurs i slutet av 2007, så om det blivit bättre sedan dess vet jag inte, men då var det så fruktansvärt dåligt! Bland annat rörde personerna som höll i deta hela ihop siffror hela tiden så jag (som är utbildad i ekonomi) blev förvirrad, kan bara tänka mig hur det gick för alla andra stackare. Och sedan så var det, vilket visserligen är försåerligt, en massa tjat om alla skatter man var tvungen att betala. Skatteverket uppmanar ju inte direkt till att dra av saker, så man gick därifrån och hade rejält minskad lust att starta företag.
MVH Richard Andréasson
822
48
Jag får känslan av att myndigheterna har ändrat sin attityd rejält när det kommer till att starta företag. De verkar förstå att det är bra och inte som för några år sedan då folk fick fick ljuga vid ifyllnad av f-skatt och sen hoppas att få igenom den. Tror inte de nekar så många idag.[br][br]Kanske har de ändrat attityden på dessa kurserna med och har grundtanken att de vill att fler ska starta eget?
44
Jag bokade in mig för kursen men det blev inställt bara någon dag innan start eftersom det var i brist på folk som var intresserade. Mycket tråkigt då jag har hört att detta ska vara en bra start.[br][br]Känner att det inte är värt att resa ner till Stockholm för en sådan sak. Lyckligtvis finns det en hel del broschyrer som är gratis att hämta hem för att läsa.
musician / composer

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.