Vad ska mitt företag heta mer? Godkändes ej.

74
1
Hej igen alla kunniga  🙂
Jag registrerade ett bolagsnamn för några veckor sedan men det var inte tillräckligt "unikt" och godkändes ej så nu ska jag lägga till ett ord för att göra det mer unikt.

Låt os säga att bolagsnamnet jag ansökte om var "Accessoar", jag undrar om någon kan tipsa mig vad för ord jag ska ha efter?

Jag funderar på Accessoar Team/Accessoar Teamet, jag vill nämligen inte ändra domän namnet så jag tänkte använda domänen Accessoar men at bolagsnamnet ska heta något liknande.
Eller kanske Accessoar Gruppen?

Eller har någon något bättre namn att tipsa mig om? Om jag postat i fel tråd får någon moderator gärna flytta inlägget  🙂
74
1
Några fler namn jag tänkt på är:[br][br]Accessoar Scandinavia[br]Accessoar Sweden[br]Accessoar Team/Teamet[br]Accessoar Gruppen[br][br]Är supertacksam för fler tips och åsikter!
44
Det beror på vad du tänkt med företaget.[br][br]Om du tänkt starta flera dotterbolag inom "Accessoarer" så passar Accessoar Gruppen[br][br]Ska du sälja svenska produkter utomlands så kan Accessoar Sweden för att få en starkare koppling. Ska du sälja skandinaviska produkter så passar Accessoar Scandinavia bättre. Ska du satsa globalt kanske World, Globe, Planet eller Universe kan funka.[br][br]Om du ska sälja till butiker så kanske team, säljare eller säljarna funkar bättre.[br][br]
Mobilanpassad Hemsida - www.marcusk.se
74
1
Ja på det sättet hade jag inte tidigare tänkt ;) :)[br][br]Det är försäljning via webshop, jag kommer sälja även utanför landet men jag satsar främst på försäljning inom landet.[br]Då kanske Sweden eller Scandinavia inte passar så bra nu när jag tänker på det sättet du skrivit.[br][br]Det kommer endast vara ett företag så Gruppen passar inte heller då.[br][br]Så Team är det som passar bäst antar jag, och med det vill jag mena "Vi som jobbar med hemsidan" som te.x gänget/company..[br][br]Men låter det bra? Någon som har annat förslag?
151
"Accessoar Group" kanske? Låter hyffsat internationellt, tycker jag. Men det kanske redan är skyddat?
MVH Richard Andréasson
44
Är det så att du kommer på ett bra namn för ditt företag kan du söka om det redan finns registrerat hos Bolagsverket.[br][br]Se listan i vänstra nedre delen av hemsidan och klicka på "Näringslivsregistret". Sök på det företagsnamn du kommit på och hoppas på det bästa.[br][br]Lycka till!
musician / composer
74
1
:OMG :( Jag fick efter 3½ veckas väntan besked att enligt kod 66 kan orden Team/Grupp inte användas vid enskild firma.[br][br]Det är inte klokt..så lång väntan o så en sådan löjlig regel...vet inte va jag ska göra nu blir galen.[br][br]Funderar på Accessoar Co. men vet inte, vill ha ett kort tillägsnamn som man inte lägge rmärke till så co. (company) lät ok.[br]Men jag har ingen aning om vad man ska och inte ska tänka på vid val av namn  :([br]Tidigare tänkte jag ta Accessoar Scandinavia men vet inte heller om det låter bra?
7
vad sägs om excess?  8)
185
Åh, vad tråkigt och jobbigt för dig![br][br]Det verkar som att du inte ska stirra dig blind på att accessoar ska vara det enda ordet som kan betonas. [br][br]Jag tänker liksom "Galant Accessoar" eller liknande. (Om det godkänns har jag såklart ingen aning om, men bara för att få dig att tänka i andra banor...)[br][br]Jag antar att du säljer accessoarer, men vilken typ av accessoarer? Det går ju att vidga och krympa med företagsnamn.[br][br]När jag startade mitt företag hette det "Jessica Jäger Sångproduktion" - för jag skulle ju sjunga. Sedan insåg jag att jag kom att göra så mycket med, så "sång" kändes begränsande. Då tänkte jag att jag kanske skulle ändra till "Jessica Jäger Musikproduktion", men allt jag gjorde föll inte inom begreppet musik heller. Så kanske "Jessica Jäger Kulturproduktion" - det var täckande! Men så kände jag att det kanske var lika bra att bara heta "Jessica Jäger Produktion" - det kan inkludera mycket, och jag är ändå främst mitt eget varumärke som sångerska, så företagsnamnet var på intet sätt det viktigaste. Det står på hemsidan och fakturorna men i övrigt är det mitt namn som används.[br][br]Du kanske kan tänka likadant - kan Accessoar blir för smalt och begränsande så småningom? Det är inte vidare dyrt med domännamn, så om du vill ha kvar det du redan köpt, kanske du bara kan köpa ett till och rikta båda mot samma hemsida?[br][br]
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.