Nu startar jag företaget - HJÄLP mig!!

74
1
Hej gott folk 🙂 Förra året skrev jag ett inlägg och undrade omd et verkligen var så lätt att starta eget? Kort sagt fick jag svaret "kör på det".

Och nu ska jag äntligen ta tummen ur och köra igång det! Jag har "testdrivit" det och fått bekräftat att idén var superbra! Som jag trodde - jag har en säker produkt under en period testade jag för att se om försäljningen skulle gå bra och det gick bättrw än väntat.

Så jag behöver lite hjälp nu och undrar:
1) Om jag har min webshop i ett annat namn än det namn som jag skyddar hos bolagsverket, kan jag förlora rätten till att  fortsätta driva hemsidan i det namn om ett annat företag skyddar hemsidenamnet?

2) Borde jag läsa ngn kurs om eget företagandes regler? Dvs. få mig lite kött på benen då jag har noll koll på det hela? Finns det i så fall ngn online kurs så man slipper sitta i ett klassrum? Någon kurs på cd rom som man kan köpa?

3) Beräknad årsinkomst har jag noll koll på..ska man hellre ange för lpmånadsinkomst än hög?

Jag är ett steg ifrån att starta hela den här drömmen och skulle verkligen uppskatta all hjälp jag kan få!
355
1
[quote]1) Om jag har min webshop i ett annat namn än det namn som jag skyddar hos bolagsverket, kan jag förlora rätten till att  fortsätta driva hemsidan i det namn om ett annat företag skyddar hemsidenamnet?[/quote][br]Domän och namn på firma är två olika saker. Det kan dock vara bättre att försöka använda ett namn som liknar namnet på din firma. För att någon skall skydda ett domännamn är de tvungna att köpa domänen. Det finns faktiskt människor som gjort detta till sin affärside. Det vill säga de köper upp en massa domännamn för att sedan sälja dem till människor som behöver dem.[br]
12
Ett bra tips kan väl vara å skaffa sig en mentor eller affärsängel som kan hjälpa till vid svåra beslut och som gjort något likna förut. Så slipper du förhoppningsvis en del nybörjarfel. Kan vara värt det om idéen är bra. Kör hårt!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.