funderingar på att starta eget , behöver lite feedback !

3
Hej där ! , nu är det så att jag "20år" och en bekant "19år" , båda arbetslösa och med massor av kunskaper om datorvärlden satt och funderade på om man kunde starta något istället för att leva som slavar under någon annan istället.

Lite vad vi kom fram till varför vi skulle passa för att starta eget: Båda bor hemma fortfarande och har inte några kostnader för det , vi får mat och vi bor gratis därför behövs inget startkapital gällande den biten. Båda har stora kunskaper om datorer och vilket även är ämnet som vårat företag kommer placeras i om vi kommer så långt. Vi har inte startat prata direkt allvarligt om det ännu men våra små funderingar var på "konsult" biten , att kunna försöka på bästa sätt att få tag i kunder om intresset visar sig så pass bra på dom tjänster som vi vill framföra. Det vi tilloch börja med vill testa med är att enkelt lägga ut annonser om att vi finns tillgängliga för hjälp med dator problem för en fast kostnad till lågt pris i början just för att se om intresset finns och för att se hur vi tycker det fungerar själva.

Jag är inte dum så jag vet att det är en hel del förberedelser om man vill satsa seriöst på något , även om jag inte tror att man behöver någon jätte budget för att starta den här typen utav verksamhet då man jobbar hos kunden ev tar med sig problemen hem och löser dem där tilloch börja med. Varför jag skriver här är inte för att få uppmärksamhet eller massa kommentarer vad jag vill är att du med tidigare egna egenskaper kanske kan hjälpa till att ställa svar på några frågor !

- Coach till att starta eget företag ? kostar det pengar eller finns det erbjudanden om nyföretagande som ung?

- Vad tycker du om ideen som jag skrivit ned ovan ? att börja simpelt och gå sakta men säkert fram för att så småningom kunna gå mot det lite större när man vet vad som görs hur det fungerar och man vet att det finns intresse för tjänsten?

-Finns det några bra billiga ev gratis kurser för oss som nybörjare inom området starta eget?

Tacksam för svar och tips vi kan få , om ni själva tycker att det är nått jag missat vilket jag antagligen har nu när jag sitter här nästan sovandes får ni gärna skriva ! undviker helst kommentarer om att det är dåligt , man kan gå åt andra hållet jag vet och bli helt ruinerad men det är även lite av spänningen ! / kalle

Email: [email protected]
3
Glömde även lite så lägger till det här på kanten. Om man som oss nu i början skulle vilja testa på lite i början kanske dra in några kronor då ingen av oss direkt känner för att utnyttja sverige på pengar , hyra ut oss själva för arbeten inom dator världen , kanske bara någon timmes arbetande eller några dagars , är detta olagligt? måste vi skatta och hålla på? anmäla oss någonstans för att detta ska vara lagligt? / kalle[br][br][email protected]
1165
Det bästa råd jag har är att du och din kompis ringer kommunens näringslivskontor och försöker få till stånd något slags möte eller kommunikation med dem där ni troligen kan få svar på alla frågor. En del kommuner har en väl utvecklad "full service" för blivande företagare, andra har en lite njuggare inställning, men svar på frågor borde ni kunna få i alla fall.[br][br]Normalt sett behöver man dock en F-skattsedel innan man kan fakturera, och man är skyldig att redovisa vad man tjänar från första kronan och bokföra. Företag som anlitar er får problem om ni inte har F-skattsedel. Det finns företag som mot en viss provision kan "hyra ut" er och de ser till att skatter och avgifter betalas korrekt. (Handlar det om att konfigurera grannens bredbandsrouter för 200kr kanske det finns en viss folklig acceptans, om än ej juridisk, för att kvitton och efterföljande redovisning ej framställs). [br][br]Att starta ett företag tar ett tag, och även om ni är unga idag så finns ju risken att era föräldrar en dag börjar hinta om att det är dags att flaxa med sina egna vingar.  Försök att inte vänja er vid inkomster som gör det svårt att leva på dem om man bor i egen bostad, utan ta betalt från början. Det är svårt att höja prisnivåerna radikalt i ett senare skede om man vant kunderna vid att alltid vara det billiga alternativet.
3
Tack för snabbt svar :P lite information kommer troligtvis ta kontakt med kommunen och försöka få komma på något möte med dem. Det tar tid , men det vi kommer göra innan är att känna på det vi funderar på och kanske även testa på andra ideer , såsom att just bara hyra ut oss själva som ex kanske annonsera i lokala tidningen och på blocket eller liknande , för att sedan försöka gå framåt då vi verkligen är inställda på att försöka skapa oss något.[br][br]Våra föräldrar är förstående eller tror jag iallafall , dem kommer nog inte punga upp med massa pengar men skulle det gå trögt till en början med så kastar dom inte ut oss iallafall =D[br][br]Avsluta inte tråden kom med mer om ni har , glad för allt ni har att ge oss tips om !
5
Det finns stöd för nyföretagare både vad gäller rådgivning och starta eget kurser. Leta reda på ditt lokala NyföretagarCentrum, de erbjuder gratis rådgivning och ofta starta eget kurser.[br][br]Väl där så kan du fråga vidare om du har särskilda önskemål om stöd/hjälp. Jag tror att de har något mentor program på NyföretagarCentrum som man kan ansöka till, men då borde ni nog ha bestämt er för att starta ordentligt och utvecklat en ordentligt affärsplan.[br][br]Lycka till! :)
http://www.jtpa.se/ - Arkitekt Karlskrona
5
...och bara en grej: Det är sällan fel att börja göra allt som behövs (med affärsplan och registreringar via bolagsverkets tjänst och så vidare). Man lär sig massor och blir väldigt mycket mer klar på om det är något man vill hålla på med eller inte. Sen får man inte vara rädd för att eventuellt behöva ta ett steg tillbaka emellanåt för att ta ett åt sidan och sedan gå framåt igen. [br][br]Lycka till!
51
Jag läste ditt första inlägg. [br][br]Kommentar: För att lyckas skall man ha en TYDLIG affärside. För mig syns det av ditt inlägg att det har du inte idag. Naturligt kanske eftersom allt är nytt och iden i sin linda. Men de som misslyckas med sina affärsideer har ofta som en gemensam nämnare att man hade en otydlig affärside. Jag brukar berätta om en gata där det för 20 år sedan fanns 10 butiker sida vid sida - det gör det nu med men idag finns bara EN av butikerna kvar från den tiden. En butik med otroligt small affärside: Tennsoldater. När folk öppnar små butiker som skall sälja "allt" brukar jag och min fru slå vad om hur länge de skulle överleva.3 månader eller 6. [br][br]Du kan inte komma till ett företag och säga att "jag kan göra vad som helst". Det har de inget behov av - och det ser misstänksamt ut. [br][br]Men om du erbjuder en väldigt specifik service som få eller ingen annan erbjuder, ja då är det OK. Kanske inte alla företag har behov av just detta, men de som har vet att du erbjuder det som de vill ha. Och de som inte vill ha nu, kanske behöver det i morgon. Ju mer specialiserad desto bättre normalt - till du är såspecialiserad att det blir för få kunder. [br][br]Lycka till[br]Per[br][br]
32
Hej![br][br]Jag vet att även "Drivhuset" finns för gratis rådgivning så kolla[br]upp med din lokala för att få hjälp. Annars kan du kolla runt på[br]hemsidan: "http://www.svca.se/home/index.asp?sid=337&mid=1" och[br]verksamt.se[br][br]Lycka till![br][br]MVH[br]//Santos[br]
Har ni 2-3 min extra? Vänligen gör denna undersökning!
http://cid-e0606c89235d93a1.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public
Tack för er medverkan! Skicka svar till [email protected]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.