Godkänd kökstrustning?

2
Jag planerar att starta en butik med försäljning av div tillbehör för bakning och i butiken även baka en del till försäljning, säg runt 3 plåtar muffins el likn/dag. Ingen servering i butiken, utan bakverken säljs som 'take-away' och är främst tänkta som att ge inspiration åt kunderna. Ev kommer jag även att ta beställningar på bakverk i framtiden.

Behöver jag ha någon slags speciell godkänd köksutrustning för detta? Eller kan jag köpa ett 'kökspaket' (kyl/frys, ugn/spis, fläkt och diskmaskin på typ Elgiganten?

Undrar även ang lokal. Ägaren av den lokal jag skulle vilja ha till verksamheten vill ha 150 000:- för lokalen + en del inredning. Jag vill dock ha lokalen helt tom och kan ge honom ett bud på 50 000:- är dock rädd att han ej tar mitt bud. Men vad är egentligen rimligt att betala för en helt tom lokal (hyreskontrakt)? Kan han begära hur mycket han vill för den?
1165
Vad en lokal kostar är en ren förhandlingsfråga. Ett hyreskontrakt på Drottninggatan i Stockholm kan vara väldigt dyrt, medan du kan hitta hur många tomma butiker du vill i min stad (Söderhamn) där det inte kostar mer än själva hyran att börja nyttja lokalen.[br][br]Vad gäller dina muffins skulle jag rekommendera att du ringer till din kommun och pratar med "miljö och hälsa" där. Det är de som är tillsynsmyndighet och ger dig tillstånd att laga mat i lokalen, och de kan säkert ge dig lite råd om vad de anser att det måste vara för kvalitet på utrustningen för att de inte skall underkänan den.
1
Hej Hozkan![br][br]Jag undrar bara hur det har gått för dig? Har du öppnat någon butik? [br][br]Skulle vara kul att komma förbi i så fall, var finns du någonstans? (Den ev. butiken, alltså)  :) [br][br]Mvh, Karin

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.