Hur ska jag satsa, investera eller ja, göra helt enkelt?

2
Hejsan!

Svårt att skriva en tråd om min situation. Ska ge det ett försök. Jag har drivit hemsidor i 10 år nu, trött på det. Sålde nyss en till ett förlag, så jag sitter på kapital som jag vill använda på ett bra sätt att bygga upp det ännu mer.

Finns det i Sverige att påbörja ett företagande kanske inte helt nåbart av alla som inte har ett startkapital? Alltså ett företagande som kräver satsning av egna pengar, men som ger goda chanser till att öka sitt kapital. Jag pratar inte om aktier, utan att ge sig in i kanske starta en butik/lokal av någon form.

Jag kan säga att jag har kunskaperna att bygga en avancerad hemsida alldeles själv, men i dag har internet redan allting du kan tänka dig, så nytänket där är tufft. Att nystarta på webben idag behöver riskkapital i utveckling av nya funktioner som vi idag inte har. Alltså det handlar snarare att ta fram ny teknik och förbättra redan existerande idéer (hemsidor) än att nyttja det som redan finns och bygga nytt. Men helt ärligt, känns det inte som att jag vill satsa på webben längre utan hellre på ett mer ärligt fysiskt företagande med mer interaktion med människor / kunder.

Frågan rakt ställd vore: finns det s.k. "genvägar" att ta i det företagande Sverige för att jag har kapital på banken? Jag vill alltså skippa "startåren" av taskig ekonomi och gå rakt in och börja leverera (vad än jag gör) och börja generera vinst och öka mitt kapital, vilket såklart är mitt syfte.

Vad för sådana brancher vore det att kika på? Jag hade uppskattat lite tips och ideer från er här som kanske finns lite "högre" upp på stegen redan och kommit en bit och vet vad jag tänker på (som jag själv inte vet än).

Vad tror ni, är detta en myt jag pratar om eller något reellt och nåbart? Jag känner att jag vill hitta på något nytt och kul, som man kan tjäna pengar på.

🙂
1165
Spontant så säger jag att det du skall leta efter är företag som drivs av människor födda på främst 1940-talet som vill ta sig ur det hela och gå i pension. Det lär finnas rätt så gott om sådana, eftersom 40-talistgenerationen är stor.[br][br]Dessa bolag är ju igång, de har en upparbetad kundkrets, det brukar finnas rätt så gott om utrymme att modernisera och förbättra och eftersom det är svårt att avsluta företag och få något för värdena i det, så behöver det inte bli allt för dyrt att köpa det heller. Vad man skall vara vaksam på är att det är en verksamhet som har lite framtid, och att kunderna inte håller på att gå i pension de också.
2
Tack för svar. Och för att följa upp på det, vart kikar man för att hitta sådana företag som är på väg, eller är till salu. Finns det något "blocket" för dessa? Eller är det att gå och fråga varje företagare om de vill sälja... då har de definitivt övre handen i diskussionen från början.
1165
Googla på Företagsmäklare så får du en hel del träffar på företag som sysslar med sådant här. Är du inne på att etablera dig på en viss marknad kan det vara idé att låta en företagsmäklare leta efter objekt till dig genom annonsering i facktidskrifter.
5
Jag jobbar i ett företagsklimat med massor av entreprenörsanda. vart och varannan person runt omkring mig startar ideligen nya företag eller köper upp gamla.[br]Det du ska tänka på i första hand är vad du vill. hitta din passion för något.[br]Efter det går det att enklare söka branch vis efter företag som du skulle kunna köpa in dig i eller köpa helt. Genvägen som finns enligt min mening är väl att söka sig till utblidningar a´la Charlie Söderberg på balansekonomi eller Robert Kiyosakis böcker "rich dad, Poor dad", cashflow quadrant etc. Gaia investment academy är också ett forum för sådana människor som dig. Vill du lära dig att investera och leva på tick inkomster så skall du läsa bloggar från duktiga investerare. de finns över allt. du kan söka på bloggportalen.se efter dessa.[br]Det finns också investerar närverk runt om i stan. kliv in i ett sådant så kan du lära dig massor. vet ej hur bara :) som företagare är det bättre att utgå ifrån den du är och vad du vill innan du ger dig i kast med att köpa företag. [br][br]lycka till![br]----------------------------------------------------------------------------------[br][br]Joseph Tran http://www.pengakoll.nu[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.