Sälja annonsplats?

1
Hej,

efter sommaren planerar jag att starta en teknikorienterad informationssida där användare fritt kan komma in och läsa om olika tekniska saker.

Det är ett område jag har och jag känner att det är ett intresse jag vill dela med mig av. Dock är många av de sidor jag själv besöker så väldigt djupt tekniskt avancerade, och har man inte redan MVG i teknik så hänger man inte med. Jag vill mer skapa en lite grundare sida för folks som inte är så insatta men vill börja förstå, så att säga.

Samtidigt, ärligt talat, är det något jag hoppas kunna tjäna lite pengar på vid sidan om som en liten bisyssla. Jag kommer behålla mitt vanliga jobb, och det är inget som konkurrerar med min arbetsgivares nuvarande verksamhet eller uppslukar all min och min familjs lediga tid.

Det jag är nyfiken på i grund och botten är följande:

Jag har sett på liknande sidor jag besöker att företag som säljer många av dessa tekniska finesser annonserar på de sidor jag besöker. Det kan handla om en 8-9 annonser på en och samma sida från olika företag, och de betalar givetvis för den annonsplatsen. Tanken är att min gratissida ska generera intäkter i form av reklamplats. Givetvis ligger utmaningen i att skapa en sida med många återkommande besökare, men det är ett annat bekymmer 🙂

Hur får man reda på om dessa företag är intresserade av att annonsera på min sida? Hur får jag dem att få upp ögonen för min sida och intresserade av att köpa reklamplats där? Man kan ju inte lika gärna ringa dem och säga "hej vill ni annonsera här?" 😛

Och framför allt hur mycket är det brukligt att ta betalt av dem?

Hoppas på informativa svar 😃

Mvh
Igår är historia, imorgon är ett mysterium - men idag är en möjlighet!
185
Vad är det för fel med att ringa upp dem? Hur tror du att andra får annonsörer till sina sidor? Om du vill ha annonsörer från början måste du nästan gå den vägen. Alternativet är att du verkligen lyckas nå ut med din sida och att den blir poppis, för då blir det attraktivt att annonsera på sidan och då kommer nog en hel del förfrågningar av sig själva. Men samtidigt är det nog svårt att få annonsörer till priser du önskar innan du har en ordentlig besöksstatistik att visa upp. Så egentligen hamnar vi återigen att du först måste få en populär sida.[br][br]Jag ska själv lansera en hemsida på måndag och där kommer annonsplats att finnas. Till en början kommer jag att köra på strategin bannerutbyte. Så sett kommer min sida att synas på andra hemsidor och förhoppningsvis locka besökare till min hemsida. Annonsintäkter räknar jag med att få in först när sidan har blivit "känd" och välbesökt (vilket jag verkligen tror att den kommer att bli..!)[br][br]Kan den strategin funka även för dig?
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
39
Tack för bra tips. Skall testa bannerbyte också - bara inte google blir "arga".
39
Google Adsense e ju klockrent för dig vid uppstarten innan du har fått alla de där återkommande besökarna. Då får du betalt för första klicket, å om din nisch e konkurrensutsatt kommer du även att kunna få bra pröjs.
640
5
Hej! [br][br]Ring runt till lite större annonsörer som kan tänkas vara intresserad av din målgrupp och förklara läget. [br]Problemet kan vara att dom inte tycker att det är värt tiden att köpa en annonsplats hos dig även om målgruppen är perfekt, så försök sälja någon bannerplats på ett helår eller liknande. [br]Kanske vill dom sponsra din lansering men då får du skriva ihop någon form av affärsplan/marknadsplan så dom ser att du tänkt till. [br][br]Att sätta rätt pris är inte så svårt. Kolla runt på sidor som handlar om ditt ämne och kika på deras priser. Räkna dock inte med att deras kunder betalar de priser du kan läsa. Det dom faktiskt betalar ligger 20-50% under har jag märkt. Naturligtvis beroende på gärna dom vill synas hos just dig.. [br][br]Gillar din idé för övrigt!  :nicka[br][br][br]Edit: Google Adsense hade jag passat mig mycket noga för. Du kommer inte att tjäna i närheten av de summor du kan göra om du aktivt säljer själv. [br][br]MVH[br][br]R
39
[quote author=Robaino link=topic=5403.msg28975#msg28975 date=1257151390][br]Edit: Google Adsense hade jag passat mig mycket noga för. Du kommer inte att tjäna i närheten av de summor du kan göra om du aktivt säljer själv. [br][/quote][br][br]Hej, det där låter intressant. Hur mycket kan man tjäna på att sälja annonser på sin webbsida då? Relaterat till antal besök eller sidvisningar.
640
5
Hej! [br][br]Det beror helt och hållet på vilken bransch det gäller men "standard priser finns".[br][br]MVH[br][br]R
39
Har du nån länk eller info? Vilken har du erfarenhet av när du säger att man tjänar mer på annonser än adsense?
8
Jag kommer sent in i den här tråden, men har jobbat en hel del med sånt här. Så jag tror jag kan bidra lite. För att tjäna pengar på Google Adsense behöver man ha ganska kraftig trafik, eftersom du bara får pröjs per klick. [br]Det är dessutom ganska joxgt att komma igång med systemet. Det som talar id10t:s fördel (kul nick, förresten!) är att innehållet kan vara lätt för Google att använda för att hitta rätt annonser, som ger högre chans till klick. [br]Däremot finns det en hel del olika affiliatenätverk, som Tradedoubler, Affiliator och Tailsweep. Bra med Tailsweep är att det betalar per visning av annonsen, så det blir alltid lite pengar. [br]Men om man tänker sig att finansiera verksamheten med annonser, då måste man bita i det sura äpplet och kränga. Det kommer knappast att ringa någon och be att få annonsera. [br]Om du känner dig tveksam inför att ens ringa upp, då undrar jag om det kommer att gå vägen. Du kanske ska fundera på att anlita någon som kan branschen och vill sälja på provision, till exempel?
===========================
Missa inte min blogg på http://blogtrain.se
Full av av smarta IT-tips för dig som företagare
39
Stellan: Hej och tack för långt svar. jag har testat lite med affiliator.se annonser... och det känns liksom dumt att man bara får betalt om det genereras ett köp. Det e jättebra för annonsörerna, men inte så bra för webbplatsen om man inte har tusentals besökare. Där är ju Tailsweep bra, problemet där är att du måste ha minst 10 000 sidvisningar per vecka! jag tycker dock att Adsense funkar riktigt bra men har inget bra att jämföra med heller. Det borde finnas fler tjänster såsom Tailsweep helt enkelt med bättre betalning, om man inte själv orkar kränga annonser. Det kanske finns företag som gör det mot provision?
8
Visst finns det företag som gör detta mot provision. Men om jag ska vara ärlig: har du mindre än 10.000 sidvisningar per vecka, så är de nog inte särskilt intresserade. [br]Du får helt enkelt kränga själv!
===========================
Missa inte min blogg på http://blogtrain.se
Full av av smarta IT-tips för dig som företagare
39
den bistra verkligheten antagligen... =)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.