Anställningsform?

1
Jag undrar vilken anställningsform som är mest gynsam för mitt företag.
Det handlar om Enskild Firma, och jobb ca 2 gånger per vecka.

Jag måste ha en anställd för arbetsuppgifterna, men ibland finns det jobb, ibland inte.
Är det 6 månaders provanställning som gäller, även om den anställde jobbar säg två dagar i veckan, dvs när det finns jobb? Lite osäker på detta, så jag hoppas någon insatt människa där ute kan hjälpa mig.

Sen en annan fråga. Visst är det så att den anställde kostar mig endast när han jobbar?
Finns det inget jobb så behöver jag inte lägga ut en massa "fasta kostnader" för honom?
Tack på förhand
1165
Vad du skall göra är att timanställa den du vill ha anställd. Då kostar det minimalt med pengar när de inte arbetar. Personen i fråga kan dock tänkas kosta pengar när de är sjuka, gör repetitionsövning inom försvaret, är föräldralediga och när de har semester. Till det skall läggas administration för löner, årsbesked, semesterutbetalningar, förfrågningar från f-kassa, A-kassa etc.[br][br]Nackdelen med timanställning är att man inte knutit den anställde särskilt hårt till sig. Vill denne en dag jobba med något annat eller inte alls så finns det inte något som håller denne kvar.[br][br]Även om du inte tecknar kollektivavtal så kan det vara idé att kontakta någon arbetsgivarorganisation i din bransch och lära dig mer om hur det fungerar att anställa.
102
Jag skulle föredra att ta in någon med F-skatt för att slippa det klassiska anställningsförhållandet.[br]Själv tog vi in ett "Outsorsing företag" eftersom det passade oss bra.[br]Vi presenterade hur mycket jobb det rörde sig om (kan tex vara 1-2 dagar/vecka), de lämnade en offert som vi accepterade.[br]De gör jobbet vi kommit överens om, fakturerar oss, vi betalar, enkelt och smidigt utan vidare förpliktelser.[br][br]Att anställa undviker vi i det längsta, framförallt av de orsaker som Swetrot nämnde.[br][br]//Peo
Antikvariat: www.pslinden.com - alltid med bild & resumé - Pins o sånt: www.psbutiken.com
2360
37
pslinden en stjärna är du värd för modernt tänkande, tyvärr sitter många fast i anställningsförfarandet, och jag stod inför samma med en anställd på 60-talet. Jag hjälpte honom att starta ett företag och ett så bra sammarbete som vi haft under mer än 30 år visar att det går alldeles utmärkt utan LAS och annat dumt som numera snart är ett minne blott. Så säg självklart till killen att skaffa F-skattsedel för allas bästa :bravo :winner :LOOOL.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
3
Hej![br][br]Om du anlitar ett bemanningsföretag så slipper du alla bekymmer med anställningsform och kostnader förutom timdebiteringen till bemanningsföretaget. Dessutom får du (förhoppningsvis) professionell hjälp att hitta den du söker, samt möjlighet att byta konsult om det mot förmodan skulle bli fel. Visst kostar det lite mer än att anställa själv. Det kommer man inte undan, men du betalar dig fri från en mängd bekymmer. Dessutom är det köparens marknad så att säga..så du kan säkert få ett riktigt bra pris som knappt är mer än självkostnadspris.
Annika Söderberg
Konsultchef/Rekryteringskonsult
Kelly Office/ Kelly Services
1
Mycket smarta tankar av alla :bravo[br][br]Jag hittade den här också www.anstallningsformer.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.