Vad är fördelar med att driva t.ex. hemsida genom ett företag?

1
Jag tar det rakt uppifrån och ner. Jag och 2 vänner har nyligen startat ett brittiskt aktiebolag, alltså ett Ltd. Vi har många olika idéer som vi vill genomföra men tyvärr ligger en del en bit bort i tiden, särskilt eftersom vi saknar kapital till dem.

Eftersom vi har många bekanta (och bekanta till bekanta) som gör hemsidor, programmerar och gör mycket annat med datorer så tänkte vi försöka få med dem, alltså att få dem att jobba för företaget. Då skulle vi väl troligen köra ett avtal att de kanske får 80% och vi 20% vid (eventuella) inkomster.

Vi ska själva skaffa oss en stabil server med bra uppkoppling och registrera domäner och annat, men det vi skulle behöva (som argument) är andra fördelar för människor att köra sina projekt genom företaget.

Eftersom det mest rör sig om hemsidor och liknande så är det ju inga direkta pengar med till en början, alltså ingen större investering.

Allt detta blir väldigt rörigt och kanske rätt så svårläst. Det kan nog vara för att jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det för mig själv ens. Men frågan kvarstår:

Vad finns det för fördelar att köra en hemsida genom ett registrerat bolag gentemot att köra det själv, som privatperson?

Tackar för alla råd man kan få
39
Jag tror att du startar i fel ände. Själva bolagsformen är inte en förutsättning för en bra affärside. Starta med att komma på själva affärsiden och starta upp i liten skala. Resten är ju mer ett angenämt problem.[br][br]Vad som normalt är bättre när du driver ett företag via ägarbolag är att du inte tvingas utsätta din personliga ekonomi - du kan alltså kontrollera insatsen i större bemärkelse. Den dag du får vinst i företaget kan det vara "mer" lönsamt att ha ett aktiebolag då du kan lämna utdelning till viss del, istället för att betala ut som lön...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.