Företagarna / Svenskt näringsliv

21
Hej, jag är lite nyfiken på om ni är medlemmar i Företagarna och/eller Svenskt Näringsliv?
Om ja, varför? Om nej, varför? Vad tycker ni är bra/dåligt med dessa? Hur upplever ni att de kan hjälpa/stjälpa er verksamhet?

Tycker de verkar som om de jobbar med många bra frågor och med en sund målsättning, men jag är alldeles för dåligt insatt i allt som har med dem att göra så jag tänkte höra vad ni har för erfarenheter.
1165
Jag är inte med i någon av de där organisationerna.[br][br]Skälen är flera. Till att börja med är det inte helt billigt att vara med. Det är många som skall ha lön. Svenskt näringsliv berättar på sin hemsida om c:a 140 medarbetare. Naturligtvis är det högt kvalificerade och välutbildade medarbetare som säkert är värd den lön de får, men det är en hel del miljoner som flyter iväg där. Svenskt näringsliv kan man inte bli medlem i direkt, utan det är en paraplyorganisation av diverse arbetsgivarorganisationer. De har i sin tur en hel del personal.[br][br]Företagarna är lite mindre, men de verkar prioritera medlemsvärvning främst. De lyckades ringa flera timmar innan jag fått pappren från Bolagsverket med Posten, och det känns som att de kanske borde profilera sina frågor mer än att ha telemarketingföretag som ringer och värvar medlemmar för att jag skall nappa. Deras främsta argument är dessutom att man får rabatter hit och dit. Jag har hittills inte sett ett enda rabatterbjudande från någon sådan här organisation som jag inte redan har bättre villkor för, eller anser det rätt så lätt att förhandla till mig samma pris. [br][br]Här i stan består Företagarna av en samling "lallare" som badar bastu och dunkar varandra i ryggen. Jag har som inflyttad hit totaldissat merparten av företagarna i stan. De är rätt så lata, saknar ambitioner och tjänar inga pengar. Det har jag berättat högt och tydligt i många sammanhang, vilket gör att en och annan inte hälsar på mig när vi möts.  :mrgreen:  Å andra sidan så hälsar en del andra desto hjärtligare. Men vad jag skall göra i den där föreningen är för mig en gåta. Närmare 3000kr/år skulle det dessutom kosta.[br][br]Tilläggas skall att jag inte varit med i facket de senaste 12 åren heller, trots att jag varit anställd 10 av dem. Jag har en del aversioner mot organisationer som jag upplever finns mera för sin egen skull än för sina medlemmars skull. Det är väl mest det som hindrar mig från att gå med i ett politiskt parti också. Men jag är med i JAK däremot, tror på deras idéer.
114
Jag är inte med av flera anledningar. [br][br]Först och främst så är jag med i vårt lokala nätverk, Örebro Promotion, där man kan engagera sig ganska mycket i nätverk. De har också en medlemsavgift, och att därutöver betala till flera... nja. [br][br]Dessutom förknippar jag Företagarna och Svenskt Näringsliv med högerpolitik (kan ha fel där, det är bara association jag gör när jag hör namnen) vilket inte är något jag ställer upp på. Men de kanske inte involverar sig i blockpolitiken?[br][br]För mig är det naturligare att nätverka så här, på forum och sociala medier och bloggar. [br]
21
Ser er poäng och det är väl lite den uppfattningen jag har fått också. Har svårt att se hur det skulle hjälpa mig och mitt företag genom att vara medlem hos någon av dem, men man kanske skall se till det större perspektivet? Just nu ser jag mest hur det skulle kosta mig en massa pengar utan att jag vet vad det skulle leda till.[br][br]Företagarna har faktiskt aldrig hört av sig till mig så de kanske arbetar olika i olika delar av landet. Själv är jag ingen föreningsmänniska, har faktiskt aldrig betalat en krona till något fackförbund. [br][br]Vad är JAK?  :-[
1165
JAK är en medlemsbank med grundidéen att räntan är roten till mycket ont i världen. Utöver det är det mycket tankar och idéer runt miljö, rättvis handel, mikrolån och liknande. Trots att det finns en och annan CO2-fascist där så står jag ut, landsbygdstaliban som jag är.
720
Svenskt Näringsliv kan man bara vara med i om man har anställda. Det är arbetsgivarföreningen gamla SAF i ny skepnad men fortfarande samma funktion. [br]Vi är med i den i tre av våra företag men i slutändan så blir det inte en kostnad för oss ändå eftersom annat blir billigare i stället. Men trots allt det är en avgift på 25-30000 per bolag som ska betalas så det krävs en del för att få ekonomi i det hela. Samtidigt är jag personligen beredd att betala lite för att få lite lugn och ro och veta att alla samtal från facket bara bollas vidare.
2360
37
Företagarna  eller företagande väldigt snarligt. Den ena ger jag inte ett ruttet lingon för medan den andra är suverän och gör mer för företagande än någon knäpp organisation som kostar pengar. Swetrot träffar som vaniligt mitt i prick med sina inlägg. Håller man som jag på med ekonomistyrning så finns det viktigare saker att lägga pengar på. och vill man reta upp sig så kan man däremot gå med i Skattebetalarnas förening som oftast har goda råd att ge genom sin tidning allt till en blygsam kostnad samt hur man missköter svensk ekonomi. Men i det dagliga livet klarar man sig ganska bra utan alla olika organisationer som vill hoppa på en till ingen nytta.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
21
Det är så jag har sett det Lars, har aldrig riktigt förstått mig på varför man skall vara med i organisationer och föreningar till höger och till vänster.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.