Webshop

5
Jag har länge funderat på att starta en webbshop där man kan sälja prylar som annars är svåra att få tag på. (coolstuff.se är ett exempel på en liknande sida) Min fråga är om det finns någon program eller hemsida som erbjuder en gratis webbshop? Jag har själv surfat runder en del på nätet och har inte hittat något som är tillräckligt bra. tack på förhand 🙂
109
gratis och gratis  :roll:[br]finns inget gratis i livet brukar man säga, men det finns gratis mjukvara för e-handel.[br]www.prestashop.com (som vi installerar gratis inkl betalmoduler till de som hostar hos oss, www.prestaworks.se) [br][br]oscommerce är ett alternativ till, magento commerce ytterligare ett.[br]Alla kräver dock att du lägger pengar på ett webbhotell eller att du har en egen webbserver hemma.[br][br]googla på opensource e-cart så kommer du nog hitta ett flertal alternativ.
1165
Om man vill ha något som är tillräckligt bra, och dessutom få det gratis, så tror jag att man tänker fel. Bra saker är inte gratis. Antingen får man investera själv i tid och kunskap eller betala någon annan för att göra det man vill ha.[br][br]Med olika opensource-lösningar kan man idag relativt lätt anlita någon och få en färdig webshop med massor av funktionalitet för under 10.000kr. För tio år sedan kostade motsvarande saker miljoner att utveckla. Låt gå för att 10.000kr inte är gratis, men det är heller inga abnorma kostnader vi pratar om.[br][br]Efter ett år eller två kommer man att märka att inköpet av webshopen var den billiga biten av att starta nätbusiness, det dyra var att locka kunder till att besöka webshopen och få dem att handla.
45
[quote author=tidningsmannen link=topic=4793.msg23271#msg23271 date=1230585982][br]Jag har länge funderat på att starta en webbshop där man kan sälja prylar som annars är svåra att få tag på. (coolstuff.se är ett exempel på en liknande sida) Min fråga är om det finns någon program eller hemsida som erbjuder en gratis webbshop? Jag har själv surfat runder en del på nätet och har inte hittat något som är tillräckligt bra. tack på förhand :)[br][/quote][br][br]Vi kan inte erbjuda en gratis e-butik, men vi kan erbjuda en e-butik som vi själva utvecklat under två års tid. Alltså inga gratis script eller liknande som varken har säkerhet eller ett system som är anpassat för Svensk marknad. [br][br]Men det gör oss unika är att vi säljer till en engångskostnad, alltså inga månadskostnader. [br][br]Om inget annat får jag önska dig lycka till och hoppas att du lyckas med din idé.  [br][br]Mvh[br]Mikael Åkesson 
www.c4media.se
Internet - E-handel - Design
17
Jag (total novis på e-handel) kollar just nu på Nordisk E-Handels lösning. De har en gratisversion för den som vill prova sina vingar i liten skala. Därefter är det bara att uppgradera sig till de dyrare abonnemangen. www.nordiskehandel.se
www.riktigtkaffe.se - Sveriges samlingsplats för kaffeentusiaster
5
tack för svaren, har faktiskt varit inne på alla dem sidorna som ni rekommenderade så jag har en aning koll på betalsidorna. En annan fråga är varför man inte öppnar en hemsida som säljer teknik prylar, som komplett, inwarehouse, notonnet osv nu när det går så bra för dem. Dessutom så har dem inga butikskostnader som Siba, onoff, elgiganten osv. Den enda kostanden är lager och lite personal.. är det svårt att få igång en sådan sida?
2066
2
Vadå varför inte? Det finns ju massvis med sådana butiker och sidor... dustin, datorbutiken, inwarehouse, komplett... + massvis med [url=http://www.google.se/search?hl=sv&q=datorbutik]fler[/url].
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
305
2
[quote author=tidningsmannen link=topic=4793.msg23295#msg23295 date=1230740632][br]tack för svaren, har faktiskt varit inne på alla dem sidorna som ni rekommenderade så jag har en aning koll på betalsidorna. En annan fråga är varför man inte öppnar en hemsida som säljer teknik prylar, som komplett, inwarehouse, notonnet osv nu när det går så bra för dem. Dessutom så har dem inga butikskostnader som Siba, onoff, elgiganten osv. Den enda kostanden är lager och lite personal.. är det svårt att få igång en sådan sida?[br][/quote][br][br]Det finns mängder av sådana butiker... ...och du behöver heller inte ha något lager då du t.ex. kan bli återförsäljare för komplett, captech eller någon annan som sköter all distrubution åt dig.
1165
[quote author=tidningsmannen link=topic=4793.msg23295#msg23295 date=1230740632][br]tack för svaren, har faktiskt varit inne på alla dem sidorna som ni rekommenderade så jag har en aning koll på betalsidorna. En annan fråga är varför man inte öppnar en hemsida som säljer teknik prylar, som komplett, inwarehouse, notonnet osv nu när det går så bra för dem. Dessutom så har dem inga butikskostnader som Siba, onoff, elgiganten osv. Den enda kostanden är lager och lite personal.. är det svårt att få igång en sådan sida?[br][/quote][br][br]Jag har varit i den där branschen i 15 år, varav tio år hos en grossist. Problemet med den där branschen är att INGEN tjänar några pengar. Tillverkarna går dåligt (kolla på t.ex. HP, Dell etc). Grossisterna lever med marginaler på 2-3%, och det säger sig självt att det blir man inte rik på. Återförsäljarna lever ofta på marginaler under 20%, inte sällan under 10% på en dator, och det är riktigt uselt när man säljer till slutkunder som kräver support, bra behandling etc.[br][br]Därtill går utvecklingen fortsatt mycket snabbt vilket gör att lager tappar i värde för varje vecka, de nya produkter som släpps är sällan felfria utan kräver en mängd support och det finns en kultur i branschen att ju mer folk frågar efter något, desto billigare skall det säljas. Ungefär som om resebyråerna skulle ha de billigaste resorna över julhelgen och industrisemestern, och höja priserna under lågsäsong.[br][br]Bara sista halvåret har två väldigt stora grossister gått i putten och flera riktigt stora återförsäljare. Datorbutiken.com gjorde KK i November men är väl igång nu igen efter att några köpte ut inkråmet och namnet för en stottstyver och lät leverantörerna ta en smäll på c:a 45 miljoner.[br][br]Jag kan verkligen inte rekommendera någon att ge sig in i den branschen, det är nästan säkrare att starta flygbolag.
109
[quote author=C4media link=topic=4793.msg23276#msg23276 date=1230645081][br][quote author=tidningsmannen link=topic=4793.msg23271#msg23271 date=1230585982][br]Jag har länge funderat på att starta en webbshop där man kan sälja prylar som annars är svåra att få tag på. (coolstuff.se är ett exempel på en liknande sida) Min fråga är om det finns någon program eller hemsida som erbjuder en gratis webbshop? Jag har själv surfat runder en del på nätet och har inte hittat något som är tillräckligt bra. tack på förhand :)[br][/quote][br][br]Vi kan inte erbjuda en gratis e-butik, men vi kan erbjuda en e-butik som vi själva utvecklat under två års tid. Alltså inga gratis script eller liknande som varken har säkerhet eller ett system som är anpassat för Svensk marknad. [br][br]Men det gör oss unika är att vi säljer till en engångskostnad, alltså inga månadskostnader. [br][br]Om inget annat får jag önska dig lycka till och hoppas att du lyckas med din idé.  [br][br]Mvh[br]Mikael Åkesson  [br][/quote][br][br]vilket trevligt trashtalk du kommer med om vår lösning då.. antar att webbhotellet är gratis år 2 också hos er då eller räknas inte webbhotellskostnad som månadskostnad?
305
2
[quote author=swetrot link=topic=4793.msg23299#msg23299 date=1230771702][br][quote author=tidningsmannen link=topic=4793.msg23295#msg23295 date=1230740632][br]tack för svaren, har faktiskt varit inne på alla dem sidorna som ni rekommenderade så jag har en aning koll på betalsidorna. En annan fråga är varför man inte öppnar en hemsida som säljer teknik prylar, som komplett, inwarehouse, notonnet osv nu när det går så bra för dem. Dessutom så har dem inga butikskostnader som Siba, onoff, elgiganten osv. Den enda kostanden är lager och lite personal.. är det svårt att få igång en sådan sida?[br][/quote][br][br]Jag har varit i den där branschen i 15 år, varav tio år hos en grossist. Problemet med den där branschen är att INGEN tjänar några pengar. Tillverkarna går dåligt (kolla på t.ex. HP, Dell etc). Grossisterna lever med marginaler på 2-3%, och det säger sig självt att det blir man inte rik på. Återförsäljarna lever ofta på marginaler under 20%, inte sällan under 10% på en dator, och det är riktigt uselt när man säljer till slutkunder som kräver support, bra behandling etc.[br][br]Därtill går utvecklingen fortsatt mycket snabbt vilket gör att lager tappar i värde för varje vecka, de nya produkter som släpps är sällan felfria utan kräver en mängd support och det finns en kultur i branschen att ju mer folk frågar efter något, desto billigare skall det säljas. Ungefär som om resebyråerna skulle ha de billigaste resorna över julhelgen och industrisemestern, och höja priserna under lågsäsong.[br][br]Bara sista halvåret har två väldigt stora grossister gått i putten och flera riktigt stora återförsäljare. Datorbutiken.com gjorde KK i November men är väl igång nu igen efter att några köpte ut inkråmet och namnet för en stottstyver och lät leverantörerna ta en smäll på c:a 45 miljoner.[br][br]Jag kan verkligen inte rekommendera någon att ge sig in i den branschen, det är nästan säkrare att starta flygbolag.[br][/quote][br][br]Håller med! Jag skulle aldrig våga starta ett företag inom denna bransch. Jag säljer dock för några tusenlappar om året och är återförsäljare åt en grossist, fast har insett att man knappt får ta något betalt alls och och man tar skäligt betalt så skickar folk mejl om att man är tokig...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.