När du registrerar dig som medlem på Företagande.se godtar du dessa medlemsvillkor. Du är själv ansvarig för att ditt uppträdande är i enlighet med medlemsvillkoren och gällande svensk lagstiftning.
Du går med på att inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Om du bryter mot detta kan det leda till att du blir permanent avstängd och din Internetleverantör kontaktas. Varje meddelandes IP-adress sparas för att stärka detta vid eventuellt missbruk. Du går med på att webbmaster, administratör och moderatorer har rätt att ta bort, ändra, flytta eller stänga vilka inlägg som helst, när som helst. Som en användare går du med på att all information som du skrivit in sparas i databasen. Den informationen kommer inte att distribueras till någon tredje part utan ditt samtycke. Webbmastern, administratören eller moderatorer kan inte hållas ansvariga vid intrångsförsök som kan leda till att data stjäls.
Som medlem får du även vårt nyhetsbrev med artiklar och erbjudanden. Om du önskar kan du enkelt avregistrera dig från detta nyhetsbrev. I övrigt används e-postadressen bara för att aktivera din registrering, och för att skicka ett nytt lösenord till dig om du råkar glömma det.
När du registrerar dig på forumet godkänner du samtidigt att de uppgifter som du lämnar behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.
Copyright
Allt material på Företagande.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Det gäller allt innehåll på webbplatsen, som exempelvis artiklar, texter och grafik. Du kan använda material från webbplatsen för privat, men icke kommersiellt bruk. Du får publicera artiklar förutsatt att du länkar tillbaka. Ange vänligen källa om du citerar. Är du osäker på vad som gäller är du välkommen att kontakta oss.
Cookies och cookiehantering
Företagande.se använder cookies. En cookie är en textfil som lagras på användarens dator, för att sedan hämtas upp av servern när användaren åter besöker sajten.
En cookie innehåller ingen personinformation. Vill du inte tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsare. Inga cookies kommer då att sparas, men vissa delar av denna webbplats kommer då kanske inte att fungera korrekt.
Disclaimer
Material som publiceras på Foretagande.se är endast avsett som allmän information och skall inte ses som professionell rådgivning. Det finns risk att innehållet inte är uttömmande eller helt uppdaterat. Användandet av material på denna hemsida sker på användarens egen risk. Foretagande.se ansvarar inte för och har inga förpliktelser i förhållande till material på hemsidan eller material på annan hemsida med länk till eller från denna hemsida. Genom att klicka på " Jag har läst och accepterar villkoren " går du med på att bindas till dessa villkor.
Varför bli medlem?
Det kostar inget
Bli skribent
Få ett riktigt vasst nyhetsbrev
Ladda ner mallar
Delta i diskussionsform
Rabatter hos Circle K, Sendify, Samsung, St1, mfl.
Circle K - rabatt på drivmedel.
Sendify - troligen Sveriges bästa fraktavtal.
Samsung - exklusiva erbjudanden, upp till 30% rabatt.
St1 - rabatt på drivmedel.
Med flera.
Varför bli medlem?
Det kostar inget
Bli skribent
Få ett riktigt vasst nyhetsbrev
Ladda ner mallar
Delta i diskussionsform
Rabatter hos Circle K, Sendify, Samsung, St1, mfl.
Circle K - rabatt på drivmedel.
Sendify - troligen Sveriges bästa fraktavtal.
Samsung - exklusiva erbjudanden, upp till 30% rabatt.
Jag är ny här på forumet och detta är mitt första inlägg.
Jag har planer på att starta en ny form av snabbmats restaurang som jag tror skulle kunna konkurera med dem andra "snabb hamburgarna"...
Jag behöver hjälp med en checklista och prisuppfattning vad detta egentligen innebär..? Jag tänkte att vi kunde fylla i en checklista tillsammans i den här tråden, av vad man kan tänkas behöva för att starta denna typen av restaurang.
T.ex. allt ifrån vilken typ av luftkonditionering och fettavskiljare till vilka krav det ställs på maten och regler/lagar o.s.v.
Jag hoppas innerligt att någon har möjlighet att ge mig tips, synpunkter och dela med sig av lite erfarenhet? 🙂
Har ingen erfarenhet av resturangbranchen :) [br][br]Men jag skulle säga ifrån min synvinkel som kund. [br][br]1. Inredningen tycker jag borde vara bättre på många "snabbmat resturanger" [br]Tittar man på två av dom största säljarna av hamburgare så verkligen "hatar" jag hur det ser ut där inne, inte bara hemskt att titta på även stolar, soffor är hemska, som att sitta på en stubbe. [br][br]2. Priset spelar ju såklart roll med, på tex McDonalds så tycker jag priserna är väldigt överdrivna om man ser på mängden mat man får. [br]Finns ett lokalt gatukök som tar lika mycket för sina hamburgare, dock får man minst dubbelt så mycket mat.[br][br]3. Jag vet inte hur många gånger man har blivit bortglömd på resturangerna, dom säger "Vi kommer ut med maten strax" efter 10-15 minuter så får man gå bort och fråga varför det tar sån tid. svaret man får är "Du får väl komma fram och hämta det?" [br]Vet att dom ofta är väldigt stressade men något måste ju gå att göra åt det?
Godkända restaurangkök som man köper nytt brukar man räkna med kostar 100.000kr i startavgift och därefter 10.000kr per sittplats. Räkna med c:a en halv miljon för köket om du har en snabbmatsrestaurang med plats för 40 gäster. [br][br]Lägg till övrig inredning, godkända personalutrymmen och kassasystem och du hamnar på säkert över miljonen för att komma igång.[br][br]Kommunen är tillsynsmyndighet, och säkert finns det mer information att få av dem vad de ställer för krav. Olika kommuner och olika inspektörer jobbar lite olika, så det kan variera på marginalen vad man ställer för krav. Men, eftersom det mesta idag bygger på egenkontroll är det viktigt att det finns människor i verksamheten som har utbildning eller stor erfarenhet av livsmedelshantering. Antingen får du anställa någon, eller så får du börja med att sätta dig själv på skolbänken.[br][br]När det gäller personliga önskemål på en snabbmatsrestaurang så är det att man skall kunna se vad som finns och vad det kostar på ETT ställe, inte genom att stå och analysera mängder av skyltar, affischer med tillfälliga erbjudanden eller att "veta" att något finns trots att det inte skyltas någonstans. [br][br]Det gör ingenting om prislistan är läsbar även för människor som står ett par meter från disken, eller som har lite dålig syn. Stort och väl belyst är alltså bra. Klart spännande med snabbmat som inte är det traditionella, eller åtminstone uppblandat med det vanliga gatuköksutbudet.
Pizza på bit hade man i Centrala London en gång i tiden när jag var där och vilka köer. Man kunde ta ett bra mycket högre pris på dessa bitar. I Centrala Riga brukar jag alltid gå till pannkakshuset där man kan få vilka stuvningar man önskar inrullade i pannkaka eller man tar själv. Det vägs på våg så man betalar på grammet för vad man köpt, suveränt. Det kommer jag inte missa i jul. Jag kan rapportera om det finns några nyheter sedan jag var där sist som du kan ha nytta av.
Tack för bra och givande svar![br][br]Är det någon som har en aning om prisuppfattning (i sthlms området) på lokaler t.ex gamla mcdonalds lokaler eller vad det kostar att hyra en hyffsat stor lokal i ett köpcentrum?
I ett stort Centrum får du betala 3-4´per kvm eller mer beroende på storlek och hur pass intresserad man är att ta in dig. Annars ungefär upptill 3´skulle jag tro. Siffrorna jag har är några år gamla och idag kanske man kan få billigare i krisens spår.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. Klicka här för att registrera dig som medlem.