Köpa standardbolag bra?

6
Jag är i uppstartsfasen och har registrerat enskild firma.

Dock känner jag att satsningen är så stor att ett AB känns som ett bättre alternativ.Är det någon som har erfarenhet av att köpa ett s.k. standard- eller namnbolag?

Jag har fått rådet att detta är en snabbare väg att komma igång.Alternativen är att göra ansökan via bolagsverket/företagsregistreringen eller att ta hjälp av en revisor.Jag är tacksam för konstruktiva råd i denna fråga.MVH

Jimmy,

Brashuset
232
Ja, ett vilande, eller ett lagerbolag kan du köpa och få ditt eget AB på dagen i stort sett. Annars tar det väl ett par månader med all byråkrati.
M-Daniel Johansson
6
Tack för svaret xt! [br] [br]Har du egen erfarenhet av sådan affär? [br] [br]Det finns ju många aktörer i denna bransch och man vill ju inte gå i några fallgropar. [br]Jag tar gärna en rekommendation på ett rekorderligt företag. [br] [br]MVH [br]Jimmy, [br]Brashuset
232
[quote="Brashuset"]Tack för svaret xt! [br] [br]Har du egen erfarenhet av sådan affär? [br] [br]Det finns ju många aktörer i denna bransch och man vill ju inte gå i några fallgropar. [br]Jag tar gärna en rekommendation på ett rekorderligt företag. [br] [br]MVH [br]Jimmy, [br]Brashuset[/quote] [br] [br]Kolla dessa: [br] [br]http://www.startabolag.com/ [br]http://www.standardbolag.se/ [br] [br] [br]Har ingen erfarenhet själv av dessa, men jag har heller inte hört något negativt.. [br] [br]Däremot skall du nog passa dig för http://www.abdirekt.se/ då jag läste en lång rad med text om deras hantering och ej utfört arbete.. [br] [br]Mina två tips ovan kan även hjälpa dig med att skapa bolag via England (Ltd) . Billigt, bra men kan verka något oseriöst´.
M-Daniel Johansson
6
Tack igen, XT! [br] [br]Jag värdesätter din hjälp i ämnet. [br] [br]Jimmy, [br]Brashuset
720
[quote="xt nordic"][quote="Brashuset"]Tack för svaret xt! [br] [br]Har du egen erfarenhet av sådan affär? [br] [br]Det finns ju många aktörer i denna bransch och man vill ju inte gå i några fallgropar. [br]Jag tar gärna en rekommendation på ett rekorderligt företag. [br] [br]MVH [br]Jimmy, [br]Brashuset[/quote] [br] [br]Kolla dessa: [br] [br]http://www.startabolag.com/ [br]http://www.standardbolag.se/ [br] [br] [br]Har ingen erfarenhet själv av dessa, men jag har heller inte hört något negativt.. [br] [br]Däremot skall du nog passa dig för http://www.abdirekt.se/ då jag läste en lång rad med text om deras hantering och ej utfört arbete.. [br] [br]Mina två tips ovan kan även hjälpa dig med att skapa bolag via England (Ltd) . Billigt, bra men kan verka något oseriöst´.[/quote] [br] [br]Startabolag.com är billigare än standarbolag och mycket trevligare att ha att göra med. Vi köper alla våra bolag genom dem och en klar fördel är att de försöker hålla koll på var det för tillfället är snabbaste tider för att få f-skatt och lägger bolaget med säte där. De 9 bolag som vi köpte under 2005 låg samtliga med säte i Växjö och som extra plus är det en jättetrevlig människa där på SKM som har hand om F-skatteregistreringen.
6
Tack för ett utförligt svar, Redkon. [br] [br]Man kan ju registrera AB via Bolagsverket.se också. [br] [br]Detta är ju ett billigare sätt att skaffa aktiebolag, men något krångligare. [br] [br]Finns det någon med erfarenhet om detta och som vet hur mycket jobb och lång väntetid det handlar om, när man går den "officiella" vägen över Bolagsverket. [br] [br] [br]MVH [br]Jimmy, [br]Brashuset
14
Har man tid är det dumt att ta över ett lagerbolag. Jag talade med dem på bolagsverket igår faktiskt och de sade att det tar 3,5-4 veckor + ytterligare några dagar om kompleteringar behöver göras, men enligt externa källor kan det ta så lång tid som 5-10 veckor. [br] [br]I båda fallen, dvs nyregisterering och övertagande av befintligt AB så måste du ansöka om F-skatt vilket brukar ta 1-2 veckor. [br] [br]I vanliga fall går processen till som följande: [br] [br]Steg1: Ansökan till bolagsverket (tar några veckor som sagt) [br]Steg2: när ansökan blivit godkänd från bolagsverket och du fått ditt org.nr kan du söka om f-skatt (innan du fått din f-skatt kan du inte ta emot några pengar, däremot kan du ju handla o jobba med annat) [br] [br]I lagerbolagsfallet går processen till som följande: [br]Steg1: Du tar över ett bolag, då har du orgnr och kan forsätta med steg 2 direkt. Steg ett kan ofta klaras av på 1 dag! Det är alltså här du spar tid!!! [br]Steg2: Ansök om F-skatt [br]Övrigt: Samtidigt som steg 1 skickar ni in (eller et ombud) papper där ni kan ändra namn på bolaget, bolagstyrning, osv... Men, eftersom ni redan tagit över bolaget och har orgnr så är bolaget ert, F-skatten går att söka direkt osv.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.