Snälla hjälp!

30
1
Jag blir inte klok på detta, kan någon vänlig själ förklara hur detta ska gå till?

Ponera att jag vill sälja skor till svenska butiker dvs bli grossist, jag kommer att importera skorna från Indien. Hur vet jag till vilket inköpspris som är rimligt? Det är ju inte så lätt att veta vilka priser som butikerna i Sverige köper in för dvs om jag inte vet deras inköpspris hur vet jag mitt iköpspris som grossist?
2066
2
Ditt inköpspris beror på vad du köper och hur bra du är på att förhandla. Butikernas pris beror på hur mycket rabatt de har på rekommenderat utpris, alternativt hur mycket du lägger på ditt pris. Räkna med att om utpris är 1000:- borde du betala 3-400, butikerna 5-600. Nu är jag i fel bransch, men det känns rimligt (beror säkert en hel del på märke också).
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
Nu pratar vi skor.[br][br]Till att börja med, kan man inte branschens mest elementära saker så tycker jag att trådskaparen skall fundera på något annat än att bli grossist och för att då förhandla med de mest förhärdade inköpschefer som finns...[br][br]Annars är skor något som affärerna har enorma marginaler på. Om skor säljs för 1000kr så är inköpspriset max 150kr, kanske till och med under 100kr. Wedins när de sålde skor visade alltid på bruttomarginaler över 60% inkl alla reor och liknande.
2066
2
Ok, då är jag uppenbarligen i fel bransch!  8)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
640
5
Hej! [br][br][quote author=Jonathan link=topic=4393.msg20928#msg20928 date=1223561547][br]Ok, då är jag uppenbarligen i fel bransch!  8)[br][/quote][br][br]Då är vi två!  :o
40
Men inte Al Bundy... märkligt nog.
För att jag gillar spelet = http://www.spelvakt.se
För att jag vill ha kul = http://www.tittavajahitta.se
För att jag måste jobba = http://www.hyrensaljare.se
För vad som komma skall: http://www.fotrally.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.