Varning - Bluff - Blacklist

18
Tjena,

En kille som kallar sig Kevin Reilly har jagat mig i en månad och vill få mig att investera i WWCC (World Wide Child Care). Han har varit lite för ihärdig och fick nästan med mig på 250 shares.
Men jag kollade upp lite. Kevin ringde från Aberdeen Pacific Group (aberdeenpacificgroup.com).
På google hittade jag "Noble Advisory Group" som hade samma text som Aberdeen hemsidan fast de hade glömt att ändra företags namnet överallt.
http://noble-advisorygroup.com/investments.html

Flera siter med samma text, fast företags namnet ändrat.
http://www.wellingtonphilipsamg.com
http://www.greenhillwealthmanagement.com/
www.huntington-amg.com

En tråd i ett engelskt forum om dessa firmor:
http://boards.fool.co.uk/Message.asp?mid=11026270&sort=whole

Fyll på med flera bluff företag.


193
Och så tips mot domänskojarna på SE-stiftelsens webbplats:[br]http://iis.se/about/press?id=149[br](vet att de listat ett företag som heter System Solutions, men det finns fler)[br][br]Ett antal företag listas på Svensk Handels varningslista:[br]http://www.svenskhandel.se/Default.asp[br]
1616
3
Blev nyligen uppring av en säljare från domäncentralen.se som hävdade att en man vid namn XXX var intresserad av att köpa upp vårt domännamn med olika ändelser såsom .net .nu .com och sade sig vilja kolla med mig eftersom vi har förtur till dessa domäner. [br][br]Jag svarade att oss gör det inget eftersom vi inte har som syfte att handha internationell sida och om personen inte nyttjar namnet för liknande verksamhet som vi gör. Detta då Uddatorp AB är ett skyddat namn och att det då kan handla om renommésnyltning.[br][br]Närmare granskade jag uppgifterna som hon lämnade per telefon via www.iis.se och kollade upp vem som stod bakom domäncentralen.se och döm om jag till förvåning och självklarhet upptäcker att hon syftade till samma person som är ägare till den domänen.[br][br]För övrigt finns domäncentralen inte listade som ombud till iis.se. [br][br]Är detta något som ni anser falla under kategorin Bluff? Jag tycker i alla fall att det lyser varningssignaler lång väg.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
223
[quote author=Mojo link=topic=4228.msg19941#msg19941 date=1219840146]Är detta något som ni anser falla under kategorin Bluff? Jag tycker i alla fall att det lyser varningssignaler lång väg.[/quote][br][br]Jag har svårt att se nåt olagligt i det de gör, men jag sluter gärna upp och skriker bluff.[br](Men jag kan inte låta bli att tycka att det är en väldigt snygg bluff...)
1616
3
[quote author=foe link=topic=4228.msg19944#msg19944 date=1219843624][br]Jag har svårt att se nåt olagligt i det de gör, men jag sluter gärna upp och skriker bluff.[br](Men jag kan inte låta bli att tycka att det är en väldigt snygg bluff...)[br][/quote][br][br]Nej inte olagligt, än. (Snygg bluff vet jag inte eftersom den var så transparent. Men kanske enbart för att jag är noggrann att kolla källa som kanske inte alla är.)
Må väl!
36
Jag har också råkat ut för liknande som Mojo. Jag har för mig att dom hette något vid Westpoint, kommer inte ihåg exakt. Jag har själv domänerna uppvaktningstips.se, .nu samt .com. Dom hävdade då att en person ville köpa .org, .net mfl och att det antagligen var frågan om en trafikkapning. Eftersom den personen ville köpa hela 5 domäner så skulle de lätt slå mina 3 domäner.[br]Det var alltså i all "välvilja" från deras sida. Jag tackade nej och än så länge har ingen registrerat någon adress.[br]Det är så irriterande att det måste finnas så många människor vars enda syfte är att lura av folk pengar Grrrrr
16
Denna bluff som Mojo mfl har råkat (eller nästan råkat ut för) är inte speciellt ny på internätet. Vissa företag köper upp domänen och göra så, vissa andra bara hotar med att de har hört att någon är intresserad av att köpa domänen och du kan skydda din verksamhet genom att agera nu.[br][br]Tumregeln tycker jag är att om man har domänvariant som man tror är viktiga att skydda, var proaktiv och skydda dem med en gång. Annars är det inget att oroa sig för, folk kan inte "kapa" er trafik, det sämsta som kan hända är att någon har en snarlik domännamn och plocka upp folk som har skrivit fel. Jag har aldrig hört talas om ett seriös företag som använder detta som en riktig försäljningsargument.[br][br]Dock om man har en mycket värdefull och stark domännamn då bör man tänka på att skydda sitt rykte genom att köpa varianter. Den klassiska exempel på en "cybersquatter" som orsakade problem för ett välkänt domännamn var att det fanns (tidigare) en porrsajt på adressen www.whitehouse.com vilket var ganska pinsam för den ameriksanska regeringen.
821
29
Trist med dessa blufföretag  :nono[br]Stötte på en [b][url=http://www.fi.se/Templates/AlertListPage____6163.aspx]lista till med svartlistade företag[/url][/b] på FI (Finansinspektionen). De listar företag som erbjuder finansiella tjänster och produkter till svenska företag, konsumenter och investerare, utan att företaget har nödvändiga tillstånd i Sverige eller inom EU.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.