Omsättning för snabbmatsrestaurang

13
Hejsan

Jag läste om någon restaurang som Burger king skulle starta i danmark - omsättning beräknas till 18 miljoner per år.

Är det bara jag, eller låter det som fruktansvärt mycket?

Vi tänker oss att ett mål mat kostar 60 kronor

18 000 000 / 60 = 300 000 mål per år
Vi tänker att de har öppet 360 dagar om året: 833 mål måste säljas om dagen
Vi tänker vidare att de har öppet 16 timmar: 52 mål måste säljas i timmen.
Det är ungefär ett mål i minuten, under sexton timmar varje dag.

Kan det stämma? Eller är det jag som tänker fel nu?

Håller på att teoretiskt starta ett franchiseföretag, så måste veta vad en sådan restaurang omsätter på ett ungefär.

/John
640
9
Hejsan! [br][br]Jag tycker inte siffrorna verkar orimliga alls.[br][br]MVH[br][br]R
758
9
I ditt räkneexempel utgår du från att dom gör en hamburgare i sänder,[br]vilket inte stämmer och dom säljer inte heller en hamburgare i taget.[br]På en minut kan dom göra kanske 30 hamburgare och även sälja dessa[br]om man har flera kassor.[br]Ungefär så..[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
13
OK, 18 miljoner om året... mycket pengar det. Hur mycket ska man räkna att vinsten är? Vet att matbutiker ofta har en vinstmarginal på 30-50%[br][br]Om man har två kassor, hur mycket tror ni man normalt tjänar du (omsättning/vinst)?[br][br]/John
758
9
Matbutikernas vinstmarginal ligger på mellan 7 - 33%[br]Burger Kings vinst ligger på cirka 20 miljoner i Sverige[br]Mc Donald vinst är cirka 59 miljoner i Sverige.[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
163
5
Omsättning - vinst.[br]Det är många-många konton som skall täckas innan man får vinst ju.[br]Kostnaden för sålda varor.[br]Omsättningen rasar ju ingalunda rakt igenom.[br]Varor kostar, personal kostar, hyra för lokal, inventarier, maskiner, avskrivningar, royalty (5%) etc,etc,etc.[br][br]Jag har jobbat på Burger King som restaurangchef i drygt 15 år.[br]Har sett otaliga Profit´n Loss uträkningar...[br][br]Om du är seriöst intresserad av att gå in som franchisetagare, borde du ju få mer insikt än att de skyltar med en omsättning på 18mkr.[br][br]18mkr i önskad omsättning på ett år, blir alltså nästan 35o´i veckan, alltså 50 000:- om dagen.[br](Delat på två kassor blir 25 000:- var. [br]Ett av ditt exempels snittkvitto ligger - önskat - på 60:- det gör i sin tur 416 kunder om dagen (per kassa, kanske bara en kassa öppen under lugnare perioder?) [br]Ett whoppermeal skall ta max en minut att servera till kunden, från dess att beställningen läggs.)[br][br]18 mkr är inte alls en orimlig omsättning, beroende på kundunderlaget och lokal/personal finns att ta hand om alla hungriga.[br][br][br][br]
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
13
Vill minnas att burger king har sådär 50 franchiseenheter...[br][br]20 miljoner/ 50 = 400 000[br][br]Eller, hur räknas vinsten ut i detta fall? Menar du att Burger Kings vinst är 20 miljoner (det de tjänar på alla franchiseavgifter och dylikt) eller att burger kings franchisetagare totalt sett drar in 20 miljoner i vinst (400 000 var cirka)?[br][br]Vad händer med franchisetagarens vinst? Går den till franchisetagarens egen ficka, eller? Tänkte på att han eller hon inte kan förbättra restaurangen nämnvärt (utöka verksamheten går ju, anställa mer personal går ju, men annars så).[br][br]/John G
163
5
Nu är inte jag riktigt med dig...[br][br]Den största franchisetagaren i Sverige (norden) för Burger King är Nordic Service Partner Holding AB. http://www.nordicservicepartners.se[br][br]Vad menar du med Franchisetagarens vinst går vart?[br]Självklart går din vinst till dig. Gäller ju alla företagare.[br]Bara det att vägen från omsättning (Kredit) till vinst är mycket lång.[br](Debetkonton.) Bland dessa debet konton ( dit dina omsättningspengar går innan det sista raden - förhoppningsvis fortfaradne på plus - går ju Royaltyn. Alltås det du betalar till Burger King för hyra av deras namn och tillgång till deras marknadsföring och koncept.[br][br]Hur menar du att franchisetagaren inte kan förbättra restaurangen?[br][br]Du bör ju INTE hyra dig ett namn ( franchising) som du inte uppskattar till 100%.[br]För franchising är ju "rått" att hyra sig ett namn och koncept.[br][br]En STOR bra del är att satsa på din personal, utbildning och så vidare. Med service kan man "slåss".[br][br]Utöka verksamheten kan / bör du bara göra om kundunderlaget finns.[br][br]Har du gjort en affärsplan?... [br][br][br]
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
13
Jag antog att du när du sa att franchisetagarna gjorde 20 miljoner vinst redan hade dragit av franchiseavgiften från det.[br][br]Jag syftade på att även om man vill hyra ett varumärke och koncept som man gillar, så är det ju omöjligt att ändra konceptet eller så ifall man skulle komma på förbättringar.[br][br]Jag överväger inte själv att bli franchisetagare, utan jag håller på att starta ett franchiseföretag på pappret, som en del av mitt projektarbete.[br][br]/John
22
Kan instämma med följande personer, 18 milj i omsättning är inte speciellt mycket heller, jag driver ett gatukök som säljer korv/hamburgare m.m och omsätter ca 1,2 milj om året, och det jag slänger ut om dagen är bara någon % av vad burger king eller mc donalds kan göra.. // mvh David
Entreprenör på tillväxt..!
20
Om du vill veta omsättning och vinst för din lokala Mc Donalds eller Burger King kan du knappa in den på "www.allabolag.se".[br][br]/P

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.