Representation

24
Jag har funderat över en sak. Svaret finns säkert på SKV:s hemsida men jag kan lika gärna fråga här, ni är ju så duktiga! ;)

T. ex. en affärlunch är avdragsgill upp till 70 eller 90 kr. Men vad menas med att en sån här grej är avdragsgill? Får man tillbaka hela beloppet när man deklarerar eller får man enbart dra momsen, vad menas egentligen?
1324
2
Du kan ta upp 90:- + moms som avdragsgill kostnad. [br][br]Så om du exempelvis äter för 250:- per skalle så bokförs[br][br]90:- avdgarsgill kostnad för företaget[br]22:50 som moms som du får tillbaks[br][br]Resten 137:50 som en ej avdragsgill kostnad. [br]Har du en enskild firma så kan du se dessa 137:50 som samma sak som om du gör ett eget uttag. dvs det påverkar inte resultatet så du får betala arbetsgivaravg och skatt på det som alla annan vinst. [br]Så i slutändan blir resultatet för dig av dessa 137:50 samma sak som om du köpte en flska vin till frugan. [br][br]Hans
24
Ok, tack för svaret... Om jag väljer att betala även för min potentiella kund, då får den kostnaden tas med också upp till 90 kr plus moms?
2066
2
Att något är avdragsgillt innebär att du får räkna det som en kostnad i företaget (minskar underlaget du beräknar skatt på). Är något inte avdragsgillt kommer du att få betala skatter på den utgiften (olika beroende på företagsform). En del avdragsgilla kostnader får du dra moms på, en del inte. För representation får du dra av momsen också för den avdragsgilla delen, inte för resten.[br][br][quote author=freddelini link=topic=4168.msg19572#msg19572 date=1218363166][br]Ok, tack för svaret... Om jag väljer att betala även för min potentiella kund, då får den kostnaden tas med också upp till 90 kr plus moms?[br][/quote][br][br]Ja, det är ju hela poängen med representation, att bjuda på lunchen - se det som en kostnad för mötet ni har.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.