Egen vinst?

68
Jag driver egen firma, det fungerar rätt så bra för tillfället, det mesta av det jag tjänar går till marknadsföring för tillfället men vid årets slut skulle jag vilja ha möjligheten att plocka ut pengar ur företaget.

Jag använder Visma enskild firma som bokföring och den pekade på "vinst" när jag gick ganska mycket back förra året.
Ja, hur räknar jag ut vad som går till mig och vad som stannar i företaget?
www.bouleservice.se
- Klot, tillbehör och träning
Bouleservice på Tradera
2066
2
Låter som ett perfekt tillfälle att sätta revisorn (eller den som hjälper till med ekonomi) i arbete.[br][br]Jag vet alldeles för lite om din ekonomi och bokföring för att kunna ge ett bra svar.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1616
4
Om du menar egen firma lika med enskild firma så är verksamheten och du samma person.
Må väl!
456
1
[quote author=Bouleservice link=topic=4132.msg19377#msg19377 date=1217421028][br]...och den pekade på "vinst" när jag gick ganska mycket back förra året.[br]Ja, hur räknar jag ut vad som går till mig och vad som stannar i företaget?[br][/quote][br][br]Dett får du gärna förtydliga. Hur kan du få en vinst om du vet att du gått back? Det råkar inte vara som så att programmet visar omvänt så att säga? Alltså att den sätter minustecken på det som faktiskt är en vinst till dig i enskild firma? Har du i så fall detta minustecken, eller inte?
68
Eget företag = enskild firma[br]och jag tittade igen på slutet av förra året och det var ingen vinst alls utan det var förlust som gällde.[br][br]Men efter bokslutet -08 kommer jag med ganska stor sannolikhet att gå i vinst. Problemet för mig nu är att jag inte kan hitta någonstans hur det beräknas. Vid senaste avstämmningen låg jag +1790 sammanlagt utan att ha några kommande utbetalningar. Låt oss säga att jag skulle ligga på samma summa efter deklarationen (årsdeklarerar). Är det pengar jag ska plocka ut och stoppa i egen ficka för att få balans i bokföringen?
www.bouleservice.se
- Klot, tillbehör och träning
Bouleservice på Tradera
2066
2
Det är omöjligt att säga utan mycket mer information. Jag vill inte verka dryg, men du måste ha ha mer kunskap om bokföring för att kunna räkna ut det själv, och det skulle ta för lång tid att gå igenom allt från början här. Det bästa är att gå en kurs om du vill ha koll på det själv, alternativ två är att antingen be den som sköter din ekonomi att visa dig eller räkna ut det åt dig.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
68
Sicken tur att jag precis fått erbjudande om en sådan kurs då.  :bravo
www.bouleservice.se
- Klot, tillbehör och träning
Bouleservice på Tradera

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.