Köpa in från ebay sälja vidare?

32
Skulle det funka att köpa in grejer från te.x ebay och såklart betala moms och tullavgift och sedan sälja det vidare som ett företag här i Sverige? Såg te.x att jag köper en märkesparfym från ebay och sen vill sälja den vidare här i Sverige i en webbutik är det okej?
190
[quote author=Energie link=topic=3952.msg18569#msg18569 date=1212247340][br]Skulle det funka att köpa in grejer från te.x ebay och såklart betala moms och tullavgift och sedan sälja det vidare som ett företag här i Sverige? Såg te.x att jag köper en märkesparfym från ebay och sen vill sälja den vidare här i Sverige i en webbutik är det okej?[br][/quote][br][br]Funka och funka - i enskilda fall skulle det säkert gå. Det finns en del antikhandlare och motsvarande som köper saker på Ebay (och framförallt tradera) och säljer i butik.[br][br]Det krävs dock en ganska stor marginal mellan vad du köper för på ebay och vad du kan sälja för i Sverige eftersom frakt och tull tar en stor del av kakan. Dessutom kan man nog inte förlita sig bara på Ebay eftersom säljarna där inte nödvändigtvis har den volym av varan som du behöver för din butik.[br][br]Just parfymer är nog enklare och ger större marginal att direktimportera från en grossist i utlandet om man tycker att priserna är höga internationellt sett i Sverige..
720
Att handla på Ebay och sälja i Sverige går bra så länge du köper av någon som finns inom EU. Köper du märkesgrejer från någon utom EU så har du inte rättigheter att sälja märket här, däremot är rättigheten "förbruka" inom EU så fort varan är såld första gången.
32
Tack för svaren. Vad är det för regler angående att köpa in märken som inte finns i Sverige ännu och sen börja sälja dom i Sverige är det okej eller kommer jag bli stämmt av varumärksinnehavaren då?[br][br]Bara för att vara säker så är det dessa kostander som jag får för varan förrutom själv inköpspriset. Frakt, moms och eventuell tullavgift. Finns det något mer för just varan jag kan tänkas få betala?[br][br]
106
Detta är en affärside många andra har provat och lyckats med. Sjävklart har ett antal misslyckats med den också. :)[br][br]Det finns gott om böcker om ämnet, söker du på tex ebay på www.bokus.se tex hittar du flera titlar, tex denna:[br][br]Starting A Business On Ebay.Co.Uk For Dummies[br]http://www.bokus.com/b/9780470026663.html?pt=search_result[br][br]För att svara på din första fråga, blir du stämd? Varför helt enkelt inte fråga varumärkesinnehavaren? Jag startade med tex http://www.chanel.se/ och klickade runt lite men hittade tyvärr inget. Du kan även googla på tex chanel parallellimport och se om du hittar några artiklar/nyheter som sådant. [br][br]För att svara på andra frågan, vilka kostnader har en vara. Du har nog med allting, men vill du veta tull mm, kontakta eller sök på tullverkets webbsida, de har massor med information. Tex deras tullguide: http://www.tullverket.se/tullguiden.4.4ab1598c11632f3ba9280003131.html[br][br]Mellan EU-länder är det dock inte så många regler och tullsatser.
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
162
[quote author=Taz_1999 link=topic=3952.msg18857#msg18857 date=1214518675][br]Detta är en affärside många andra har provat och lyckats med. Sjävklart har ett antal misslyckats med den också. :)[br][br]Det finns gott om böcker om ämnet, söker du på tex ebay på www.bokus.se tex hittar du flera titlar, tex denna:[br][br]Starting A Business On Ebay.Co.Uk For Dummies[br]http://www.bokus.com/b/9780470026663.html?pt=search_result[br][br]För att svara på din första fråga, blir du stämd? Varför helt enkelt inte fråga varumärkesinnehavaren? Jag startade med tex http://www.chanel.se/ och klickade runt lite men hittade tyvärr inget. Du kan även googla på tex chanel parallellimport och se om du hittar några artiklar/nyheter som sådant. [br][br]För att svara på andra frågan, vilka kostnader har en vara. Du har nog med allting, men vill du veta tull mm, kontakta eller sök på tullverkets webbsida, de har massor med information. Tex deras tullguide: http://www.tullverket.se/tullguiden.4.4ab1598c11632f3ba9280003131.html[br][br]Mellan EU-länder är det dock inte så många regler och tullsatser.[br][/quote][br][br]Mellan EU länder är där inga tullar alls.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.