Skatt vid försäljning av foton?

125
1
Har just hittat en sida där man kan ladda upp sina foton, och sälja dem till de som vill ha.

Men undrar nu, hur blir det med skatten på det?
Det är en ameriskansk sida, så man får betalt i dollar.

Funderar på att använda mig av detta, för att få in extrapengar som privatperson. Men är som sagt mycket fundersam hur det blir med skatten.

Om detta företag drar skatt från pengarna som betalas ut, måste jag skatta på dem igen här i Sverige?
Hur vet jag hur mycket jag ska betala i skatt, och hur redovisar jag detta för skatteverket?
2360
37
Vad heter sidan?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
125
1
http://www.dreamstime.com/
125
1
ingen som vet?  :'(
9
Ledsen att jag inte heller kan hjälpa dig med din fråga. Har däremot ett tips :)[br]Jag har fler siter listade på min blogg http://www.metrobloggen.se/business där man kan sälja sina bilder, några svenska. Kanske underlättar med skatterna då..?[br][br]Mvh Milla
2066
2
Min gissning är att det amerikanska företaget helt struntar i att betala någon skatt för dig. Eventuellt rapporterar de in vad de betalt till svenska skatteverket, men det är inte säkert.[br]Du blir själv ansvarig för att ta upp det som extra inkomster och får skatta i Sverige.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
106
Sent svar men här är det: Om du har en inkomst (från Sverige eller från utomlands) och är bosatt i Sverige så skall du skatta för denna inkomst i Sverige. Det amerikanska företaget är inte skyldigt för att dra skatt för dig eller meddela svenska skatteverket någonting. [br][br]I praktiken så tar du helt enkelt och tar emot pengarna från USA på något lämpligt konto, summerar det hela och fyller i beloppet på årets inkomstdeklaration. Det är ju en inkomst som tillfaller dig som privatperson och inte företagare, alltså passar den bra i inkomstdeklarationen. Det står mera på denna sida hos Skatteverket:[br][br]http://www.skatteverket.se/skatter/internationellt/inkomsterfranutlandet.4.3d21d85f10922490e108000543.html[br][br]Hur mycket "kostar" det dig då? Tumregeln är att du får behålla ungefär hälften av dina inkomster som du måste betala egenavgifter på själv. Självklart går det att räkna ut exakt, men behöver du det? :)[br][br][br]Edit: Hittade stavfel.
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
2360
37
SKV har full koll på alla dina konton i Sverige och skulle det komma in från ett och samma företag kan de gå tillbaka 10 år i tiden med påföljd av straffskatt och ev. domstolsförfarande. Detta om man inte tar upp belopp, å andra sidan får man göra avdrag, sedan är det en helt annan sak om den enskilde skv-tjänstemannen tycker det är befogat.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.