Anlita kemist för tillsatser till egen matprodukt? Vad säger livsmedelinspektion

96
Hej,

Hur går man tillväga om man har en egen matprodukt som man vill lansera som djupfryst eller som torkad mat? Dvs hur ser livsmedelinspektionen på sånt?


Borde det inte vara så att man anlitar en kemikonsult för att hjälpa till och lägga i alla e211  konserveringsmedel (eller vad dem heter ) för att bibehålla bra konstistans. Därefter skickar man produkten till livsmedelinspektionen som ska godkänna detta för att senare ha full produktion till livsmedelaffärerna?
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
223
Vilka krav som ställs beror även på vilka ingredienser produkten innehåller (t ex mejerivaror), så ring och prata med livsmedels[b]verket[/b] direkt istället. Hör även vilka regler som gäller vid tranport/distribution, då det är känsligt att blanda vissa sorters livsmedel. Ni behöver ta höjd för detta tidigt i processen då distribution går hand-i-hand med säljmodellen i ert fall. [br][br]Deras hemsida har även en sektion för företagare, där du kan läsa om bl a HACCP som kommer bli aktuellt om ni ska distribuera frysta livsmedel.[br][br]Man använder emulgeringsmedel för konsistens - inte konserveringsmedel :>[br][br]Lycka till![br]
96
Tack tack! :bravo :bravo[br][br]Frågan är egentligen för en vän , men jag försöker ju hjälpa till så mkt det går :bravo
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
223
[quote author=Delicious link=topic=3817.msg17798#msg17798 date=1209071511][br]Frågan är egentligen för en vän...[br][/quote][br][br]Det brukar heta så...  ;-)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.