Företagen redo att flytta utomlands

507
1
Drygt 20 procent av Svenskt Näringslivs medlemsföretag överväger att flytta verksamhet utomlands. Närmare 200.000 jobb kan beröras, skriver Svensk Näringsliv i ett pressmeddelande.Undersökningen omfattar 3.000 företag i alla storlekar.

De senaste fem åren har 13 procent av de tillfrågade företagen flyttat delar av verksamheten utomlands.Samtidigt presenterar Svenskt Näringsliv en Sifo-undersökning som visar att 87 procent av de tillfrågade privatpersonerna anser att det behövs fler nya företag i Sverige.Av de tillfrågade tror 54 procent att Sveriges företag kommer att klara konkurrensen med andra länder "ganska bra" de kommande åren medan 30 procent tror det går "ganska dåligt". Av resten tror 7 procent "mycket bra" och 5 procent "mycket dåligt".Undersökningen visade också att 63 procent svarade att företagens villkor behöver förändras medan 26 procent uppgav att det är "bra som det är" och 12 procent var tveksamma eller visste inte.Sifo-undersökningen omfattade 1.000 personer över 15 år och genomfördes från den 31 januari till den 3 februari.Källa: 2005-02-08: Nyhetsbyrån Direkt
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
2360
37
Det är fler som fllyttar till Riga/Lettland men det betyder inte att det kan generera pengar även till Sverige, men man har ett mycket bra företagsklimat på andra sidan Östersjön.[br][email protected][br]Start av företag och ekonomistyrning
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
205
1
Beskriv gärna skillnaderna i företagsklimatet. [br]Skulle vara intressant att höra dina synpunkter med tanke på de diskussioner som förts senaste tiden om att företagandet i Sverige har så dåliga villkor. Efter vad jag läst på bland annat privataaffarer.se verkar ganska många företagare vara lite bittra på högerregeringen på grund av uteblivna förbättringar för dem.
2360
37
För en småföretagare är de ca det omvända med skatter och avgifter mot Sverige om man gör på rätt sätt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
205
1
"...det omvända..."? Hur menar du nu?
2360
37
Om du har en milijon att använda som lön inkl. skatt och sociala avgifter. Det blir inte så mycket över till lön. 25-30%.  Mindre än det betalar man i kostnader i Lettland  om man gör rätt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.