Ta kontakt med leverantörer

32
Har nu kommit till skedet där det är dags att fixa sina leverantörer till min butik. Skulle behöva lite tips på hur jag ska lägga upp mitt "introduceringsbrev" till leverantörer jag är intresserad av. Vad ska jag skriva vilka saker bör jag ta upp och vilka frågor jag bör ställa osv.

Vad själv kan komma på är att presentera sig själv, företaget och min affärsidé ganska kortfattat. Sen kanske fråga om lite mer information angående deras produkter ocg fråga om priser. Vad tycker ni mer jag bör ta med?
22
Jag tror inte du behöver ta så allvarligt på vad du ska skriva till leverantören. Nu beror det iofs lite på vad det är för varor du ska sälja i din butik. Men normalt blir leverantören bara glad för den nya kunden. Det leveerantören är intresserad av är din betalningsförmåga. Har ditt företag någon historik så att du har någon rating från t.ex. Justitia. Normalt är det inte så svårt att få köpa. Det kanske finns någon form av tröskel för att få börja handla. T.ex. att du måste lägga en första order på X antal kr. Det svåraste kan nog vara att få kredit hos leverantören.[br][br]Men om du ska skriva ett brev kan du kanske skriva detta.[br][br]Vem du är.[br]Vad det är för butik, läge och vilken inrikting du har och vad din affäreidé är.[br]Vad du är intresserad av att köpa och eventuellt vilken kvantitet det kan tänkas bli på t.ex. ett år.[br]Skicka med dina företagsuppgifter med organisationsnummer, företags adress, företagsnamn, olika sätt att komma i kontakt med dig.[br][br]Lycka till!
450
Jag importerade kläder tidigare, och fick kontakt med agenten i norge som jag bollade frågor ang. leverantören. Och även en konkurrent som ej va inom samma geografiska område. Då fick jag reda på massor. Hur mina priser låg etc. [br][br]Mail är bättre än snigelpost är min erfarenhet. Och när du har kontaktpersonen ringer du.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.