Ej aktivt företag

26
Hejsan!
Jag köpte några varor från ett visst företag igår, och idag fick jag ett email om att min order är stoppad. Jag ringde och frågade vad det gällde och då hade deras kreditupplösningsföretag som de köper information ifrån sagt att mitt företag är "ej aktivt". Vad fasen menar de? Ja har jobbat sen jag startade företaget i april och har både inkomster och utgifter.

Vad menar de? Och hur löser jag detta?
63
Är inte det en registreringsfråga? Vad står det på ditt f-skattebevis?
Tessicon.se :: Web- och designlösningar
456
1
Ring bolagsverket...
720
Det kan bero på två saker[br][br]1 Endera har man kollat upp din registrering för moms/arbetstggivaravgift/F-skatt och så saknar du någon av dessa[br][br]2 eller så har man försökt se ett gammalt bokslut och inte hittat något.[br][br]Är det punkt två är det ju enkelt att förklara eftersom du är nystartad och då borde det räcka med att du själv skickar över en balans- och resultaträkning per dagens datum.[br][br]Är det punkt 1 däremot så är det ju riktigt, utan registrering för moms och F-skatt kan du inte driva företag.
26
Okej. Då har jag en delikat fråga.[br]Det var så att det blev missförstånd mellan olika parter och nu har jag skickat in registrering av F-skatt.[br]Mitt första uppdrag jag hade påbörjades innan jag registrerade mitt företag (läs att jag trodde att jag hade F-skatt och momsregistrering) och fick därför x kr. Eftersom jag inte angav att priset var inkl moms då jag inte var momsreggad när jag gav prisförslaget så tänkte jag ta ut x kr och ändå skicka in 20% av det som moms eftersom det är det som skall in.[br]Hur är det nu? Nu har projektet avslutats innan både momsreg och F-skatt registrerats. [br]Skall momsen ändå in, eller är detta mina pengar och inte skatteverkets eftersom jag inte var momsreggad när jag slutförde?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.