Trycka t-shirts

190
En polare till mig funderar på att mest som hobby-verksamhet trycka olika t-shirts med motiv och sälja i mindre upplagor (från serier från kanske bara 15 t-shirts upp till serier om 1000 t-shirts om det går bra) och ett tiotal serier per år. Det skall vara bra kvalitet på trycket på så sätt att det skall tåla tvätt, å andra sidan kommer det mest röra sig om enfärgstryck och motiv på bröstet eller ryggen.

Har lovat att kolla runt lite - vad är bäst? Att köpa någon slags egen tryckmaskin eller köra via en annan tröjleverantör? Finns det någon sida på nätet där man kan få begreppen klart för sig?
205
1
I och med att det rör sig om så varierande storlekar på upplagor kan det vara väldigt svårt att få de mindre att löna sig om din vän använder en leverantör. Köpte själv t-shirts och fick standard-t-shirts med tvåfärgstryck för dryga 50-lappen styck, då jag beställde fler än 150 st. Varje tryckplåt brukar kosta runt 350kr per färg och motiv, oavsett hur många t-shirts som trycks.[br][br]Det var ju en medlem här på forumet som alldeles nyligen ville sälja en beg tröjtrycksmaskin, ta en titt på det i köp&sälj. Kanske kan de mindre upplagorna köras på den och upplagor om ~1000 beställas av leverantör?[br][br]R: såg att tråden om tröjtrycksmaskinen rensats och flyttats till off-topic, här: http://www.foretagande.se/index.php?option=com_smf&Itemid=10011&topic=3013.0[br][br]Det var Sussi_Desktop som sålde den.
58
Tror din vän gör bäst i att använda sig av en leverantör om h@n inte har praktisk erfarenhet av arbete från tryckeri. På samma sätt som det kanske inte är så lämpligt att syssla med orginalproduktion eller hemsidebygge utan praktisk erfarenhet. Man bör alltså istället låta de som kan göra det. Timmarna din vän lägger på att fysiskt trycka tröjorna kan ju läggas på att sälja...  [br][br]Priset på tröjorna är det som är den stora kostnaden och det är ju något som är lättare att styra. Om man köper in en större mängd och trycker på dem efterhand riskerar man inte att sitta på ett lager av motiv som inte säljer.[br][br]Har tryckt en del hos olika tryckare (dock enbart screentryckeri) och priserna och kvalitén på deras standard-tröjor varierar kraftigt. Priset har legat på 250-450 för "plåten" (ibland kallad schablonen) och mellan 10-20 kr per tryck. Då har vi tryckt mycket små serier men ändå haft ett påslag på 100-180% vilket ärhelt okej. Be dessutom tryckeriet att spara schablonen för framtida produktion, då pressar man ner startkostnaden om man bara vill trycka en liten serie till med samma motiv.[br]
1616
6
Man ska ju helst börja i någon ända. Har man en bra strategi för att lyckas så behöver man inte använda underleverantörer för sin tjänst i alla fall inte om man senare vill köra allt på egen hand. Det är oftast små marginaler på de priser man får från tryckarna att det gör produkten svårare att sälja. Samtidigt bygger man faktiskt upp underleverantörernas (tryckeriernas) kapital som stärker deras möjligheter att konkurrera om man bryter sig loss.[br]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.