Miljötänkande i regelverket kring företagande

193
Ja, den 1 augusti är det dags för trängselskatterna igen.

Alla företag - även taxibolag - tvingas höja sina tariffer eftersom de ska betala trängselskatt.
Jag tänker inte ge mig in i någon debatt om huruvida beslutet är effektivt eller inte. Det lär väl visa sig hur det går för taxibolagen.

:nono Vad jag inte kan förstå är varför en företagare inte har rätt att dra av månadskort i sin redovisning, med motiveringen att "företagaren kan ju åka privat". Vad spelar det för roll egentligen, det är ju det som är vitsen med månadskort - att man får åka obegränsat.
Däremot att köpa lösa biljetter eller rabatthäfte går bra att dra av.

Jag kan absolut acceptera att det inte ska gå att både dra av månadskort och begära milersättning under en månad.

Varför inte uppmuntra miljötänkande genom att bygga in det i regelverket?

Skulle var kul att höra fler åsikter i ämnet.
2360
37
Det är sådant som kallas politik och det tar lång tid från handling till beslut. 2009 är Sverige ordf. och jag skulle tro att man vill visa allt inom miljö. Själv har jag föreslagit 0-taxa i Stockholm. något alla skulle tjäna på, det finns några goda exempel på detta uti Europa.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
193
I Svenska Dagbladet 2007-07-29, av Anna Gustafsson, kunde man läsa följande:[br][br][b]"Få kan dra av trängselskatten"[/b][br]För att få dra av trängselskatt gäller samma kriterier som för att få dra av arbetsresor, måste göra en tidsvinst på två timmar per dag på att ta bilen istället för att åka kollektivt. Därför kommer många bilister i Stockholm inte att kunna utnyttja avdragsrätten, enligt Skatteverket.[br][br]Sedan fortsätter artikeln vidare:[br]Svenska Naturskyddsföreningen, tillskyndare av trängselskatten, var under Stockholmsförsöket kritisk till att företag inte fick göra avdrag för skatten.[br]- Vi tycker att det är bra att företag får dra av, för det egentliga syftet med skatten är ju att förbättra för nyttotrafiken. Den trafiken är ändå inte priskänslig, eftersom man inte kan transportera kylskåp i tunnelbanan, säger Magnus Nilsson, trafikexpert på Svenska Naturskyddsföreningen.[br]Organisationen är dock kritisk till att avdragsrätten samtidigt gäller för privatpersoner, samtidigt som utformningen gynnar personer som betalar hög marginalskatt.[br][b]- När privatpersoner får dra av gröps effekten av systemet ur. På så sätt gynnas ju privatbilismen, och det gör att man på sikt måste ta ut högre avgifter.[/b][br][br]Snacka om att det nya systemet motverkar sig självt ...[br][br]Samma grupper i samhället gynnas som ofta annars, och man missar dessutom miljömålen.
2360
37
DN ljuger har jag skrivit några gånger. Man skrev om mig men det var lögn det man ville få fram, att jag åkt ut och genom tullarna utan att betala  och dettskulle skett  under den månad som jag drabbades av influensa. Allt bara för att min hustru har en lettisk bil som lettisk medborgare, annar har de rätt i att utlänska bilar betalar ingen skatt. I mitt fall bad de om ursäkt samt att även PON klandrade dem.  Men det tog ca 8 månader att få rätt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
456
1
[quote author=lars arenander link=topic=2608.msg11111#msg11111 date=1187138786][br]DN ljuger har jag skrivit några gånger. Man skrev om mig men det var lögn det man ville få fram, att jag åkt ut och genom tullarna utan att betala  och dettskulle skett  under den månad som jag drabbades av influensa. Allt bara för att min hustru har en lettisk bil som lettisk medborgare, annar har de rätt i att utlänska bilar betalar ingen skatt. I mitt fall bad de om ursäkt samt att även PON klandrade dem.  Men det tog ca 8 månader att få rätt.[br][/quote][br][br]Ovesäntligt i sammanhanget, men varför skrev dom så om just dig?
2360
37
Jag tycker inte det är ovesäntligt vad tidningarna skriver.  Varför de valde mig har jag också undrat. Men de var intressant och se hur mycket lögner man kan prestera så sammanfattat. Själv var det länge sedan jag läste DN-blaskan och nu aldrig.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
640
5
[quote author=lars arenander link=topic=2608.msg11128#msg11128 date=1187200641][br]Jag tycker inte det är ovesäntligt vad tidningarna skriver.  Varför de valde mig har jag också undrat. Men de var intressant och se hur mycket lögner man kan prestera så sammanfattat. Själv var det länge sedan jag läste DN-blaskan och nu aldrig.[br][/quote][br][br]Hej! [br][br]Tänkvärt Lars! [br][br]Jag antar att du precis som alla andra gärna läste tidningen och skakade på huvudet åt andras "misstag" fram tills du själv hamnade där?[br]Det bästa med journalister är att dom håller på att utrota sig själva  :-D :-D[br][br]Ett bra exempel på hur sjuk journalistiken är i dag är omröstningen i aftonbladet dom kör efter att en kvinna vunnit 483 miljoner[br][br][b]Vilka ändringar skulle du göra i ditt liv om du blev stenrik?[/b][br][br]Man kunde rösta på:[br][br][list][li]Byta partner[/li][br][li]Skaffa nya vänner[/li][br][li]Sluta jobba[/li][br][li]Bryta med släkten[/li][br][li]Flytta utomlands[/li][/list][br][br]Vad är detta för sjuk syn på livet? Menar dom att vi alla lever med fel partner, ogillar våra vänner och släktingar, tycker illa om våra jobb och vårt hemland på grund av brist på pengar? Grrrrr [br]Inte undra på att Jantelagen regerar i Sverige. Tror man att detta är normalt vill jag också att mina nära och kära ska behålla sin nuvarande inkomst  :bravo[br][br]Ett alternativ kan vara:[br][br][b]Vilka ändringar skulle du göra i ditt liv om du blev stenrik?[/b][br][br][list][li]Ägna mer tid åt min partner och uppleva saker tillsammans med henne /honom och barnen [/li][br][li]Ägna mer tid åt mina vänner, och inte vara tvungen att prioritera jobbet framför dom[/li][br][li]Jobba med det jag vill (som nu?? :o) men ta ledigt när jag känner för det[/li][br][li]Äntligen hälsa på släkten och lära känna dom igen  :vissla[/li][br][li]Bo där jag valt att bo, precis som jag gör nu[/li][/list][br][br]Mitt förslag är en varningstext på alla tidningar:[br][br][i]"Att läsa denna text kommer att allvarligt skada ditt värderingssystem och du kommer att tänka extremt negativt om dig själv, vår planet och alla människor omkring dig. Överkonsumtion kan leda till ett missbruk av prozac" [/i]  [br][br]MVH[br][br]R[br][br]Edit:[br][br]Sorry OT i vanlig ordning, men flytta gärna  :-[[br][br]
1616
4
Ja, journalistiken idag har blivit riktigt dålig, det finns egentligen inga riktiga faktarelevanta nyhetsvärden längre i det man anses skall läsa för att ta del av händelserna i sin omvärld. [br][br]Kul nedbrytning du gjorde angående omröstningen. Samt riktigt rolig varningstext.  :bravo[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
Märkligt mitt nya inlägg togs bort. Ligger ni bakom det eller? på 60-talet slutade jag läsa kvällstidningar seden man målat ut en jävel till ängel  och DN-lögnen fick jag veta på omvägar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
En kort fråga Lars skrev du ditt nya (borttagna) inlägg till denna tråden? Samt i så fall skrev du och postade det efter eller före mitt senaste inlägg?[br][br]
Må väl!
2360
37
Jag skrev det strax före mitt sista inlägg i förkortad version.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
Strax före detta:[br]« Svara #8 skrivet: idag kl. 10:44:26 »[br]eller före detta?[br]« Svara #5 skrivet: igår kl. 19:57:21 »[br]?[br][br]Om du skrev det efter mitt inlägg [br]« Svara #7 skrivet: idag kl. 06:54:13 »[br]så har postningen från din dator inte lyckats. Vi andra medlemmar som skrivit i en tråd får automatiskt mail om de nya inläggen som postas efter våra egna. Om en postning lyckas går det automatiskt ut till mailen för de som deltar i tråden (Om man inte ändrat sina inställningar). De enda inlägg efter mitt eget som jag kan se i min mail är dina nu 2 sista. Så oavsett om någon moderator eller admin skulle raderat inläggen så skulle jag funnit dem i min mail som notis att du postat. Vilket jag nu inte finner.
Må väl!
205
1
:bravo[br]Bästa inlägget hittills Robaino! Håller med helt![br] :bravo
2360
37
Jag får också automatiskt meddelande om inlägg, men skulle man inte kunna göra så att inlägget kommer in  istället för medelande om det.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
Det har jag ingen koll på hoppas Admin kan svara på detta.
Må väl!
2360
37
Mojo, jag undrar om det inte var du som gav mig tipset om denna länk en gång för länge sedan i starta eget. Hur som helst där får man direkt svaret och sedan kan man därifrån gå in direkt och svara utan inloggningskrångligheter, kanske något att ta efter.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
Jo det var nog jag ;-)[br][br]Jag tycker dock att starta egets upplägg är väldigt osmidigt. Jag kan ändå där inte svara på mailen som kommer in pga mina säkerhetsinställningar. Men det finns ju en säkerhetstrygghet i vad det är man får.[br][br]Men visst vi tipsar admin att läsa detta inlägg. tycker jag.
Må väl!
68
Hej Lars,[br][br][quote]Märkligt mitt nya inlägg togs bort. Ligger ni bakom det eller?[/quote][br][br]Nej inget inlägg har tagits bort som du skrivit. Skulle det ske så meddelar vi alltid personen i fråga varför. [br][br][quote]skulle man inte kunna göra så att inlägget kommer in  istället för medelande om det.[/quote][br][br]Det är tyvärr inte möjligt.[br][br]Mvh, Micke[br][br]
"Innovators and creative geniuses cannot be reared in schools. They are the men who defy what the school has taught them." - Ludwig von Mises
68
Hej,[br][br]Tackar för tipset Lars. [br][br]Vi undersöker om vi ska byta forumplattform eftersom Joomla och SMF ligger i skilsmässa. (dom kanske har läst Aftonbladet för mycket Robaino ;))[br][br]Gör vi ett byte så kommer det att finnas många nya möjligheter.[br][br][quote]Jo det var nog jag  ;)[br][/quote][br][br]Helt klart värt en applåd Mojo  :nicka[br][br]Mvh, Micke
"Innovators and creative geniuses cannot be reared in schools. They are the men who defy what the school has taught them." - Ludwig von Mises
2360
37
Ja ni är mycket mer uppkäftiga här på forumet, vilket iof antagligen gör att mitt rykte är så dåligt. Men det kan jag leva med så länge jag får säga vad jag vill . Kortfattat?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
822
48
[quote author=lars arenander link=topic=2608.msg11144#msg11144 date=1187259800][br]Jag får också automatiskt meddelande om inlägg, men skulle man inte kunna göra så att inlägget kommer in  istället för medelande om det.[br][/quote][br][br]Jag förstår inte vad du menar?[br][br]Inga inlägg tas bort! Kanske har det blivit ett fel. Om du postat ett inlägg så kommer alltid ett mejl. Om inget mejl har skickats så betyder det att inlägget inte postades.[br][br]Mvh Patrik
193
Robaino![br][br]Måste också berömma ditt inlägg om friskare svarsalternativ om man nu skulle råka bli stenrik. Ditt bästa hittills![br] :bravo[br][br]Tror att det anses alldeles för "tråkigt" att skriva faktabaserat som journalist. Inget verkar kunna slå en bra historia, oavsett om den är sann eller inte.
193
Tillbaka till tråden, vad tycker ni om att man kan få problem med Skatteverket i redovisningen om man köper SL:s månadskort? Det tycker jag är ett systemfel i regelverket![br][br]Alltså, om du är företagare och både kan och vill åka kollektivt, så måste du köpa lösa kuponger eller remsa. Även om du reser kollektivt varje dag, och månadskortet dessutom är billigare.
2360
37
har du företaget hemma och gör resor därifrån så är det affärsresor.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
456
1
[quote author=Robaino link=topic=2608.msg11130#msg11130 date=1187210978][br][quote author=lars arenander link=topic=2608.msg11128#msg11128 date=1187200641][br]Jag tycker inte det är ovesäntligt vad tidningarna skriver.  Varför de valde mig har jag också undrat. Men de var intressant och se hur mycket lögner man kan prestera så sammanfattat. Själv var det länge sedan jag läste DN-blaskan och nu aldrig.[br][/quote][br][br]Hej! [br][br]Tänkvärt Lars! [br][br]Jag antar att du precis som alla andra gärna läste tidningen och skakade på huvudet åt andras "misstag" fram tills du själv hamnade där?[br]Det bästa med journalister är att dom håller på att utrota sig själva  :-D :-D[br][br]Ett bra exempel på hur sjuk journalistiken är i dag är omröstningen i aftonbladet dom kör efter att en kvinna vunnit 483 miljoner[br][br][b]Vilka ändringar skulle du göra i ditt liv om du blev stenrik?[/b][br][br]Man kunde rösta på:[br][br][list][li]Byta partner[/li][br][li]Skaffa nya vänner[/li][br][li]Sluta jobba[/li][br][li]Bryta med släkten[/li][br][li]Flytta utomlands[/li][/list][br][br]Vad är detta för sjuk syn på livet? Menar dom att vi alla lever med fel partner, ogillar våra vänner och släktingar, tycker illa om våra jobb och vårt hemland på grund av brist på pengar? Grrrrr [br]Inte undra på att Jantelagen regerar i Sverige. Tror man att detta är normalt vill jag också att mina nära och kära ska behålla sin nuvarande inkomst  :bravo[br][br]Ett alternativ kan vara:[br][br][b]Vilka ändringar skulle du göra i ditt liv om du blev stenrik?[/b][br][br][list][li]Ägna mer tid åt min partner och uppleva saker tillsammans med henne /honom och barnen [/li][br][li]Ägna mer tid åt mina vänner, och inte vara tvungen att prioritera jobbet framför dom[/li][br][li]Jobba med det jag vill (som nu?? :o) men ta ledigt när jag känner för det[/li][br][li]Äntligen hälsa på släkten och lära känna dom igen  :vissla[/li][br][li]Bo där jag valt att bo, precis som jag gör nu[/li][/list][br][br]Mitt förslag är en varningstext på alla tidningar:[br][br][i]"Att läsa denna text kommer att allvarligt skada ditt värderingssystem och du kommer att tänka extremt negativt om dig själv, vår planet och alla människor omkring dig. Överkonsumtion kan leda till ett missbruk av prozac" [/i]  [br][br]MVH[br][br]R[br][br]Edit:[br][br]Sorry OT i vanlig ordning, men flytta gärna  :-[[br][br][br][/quote][br][br]...men du glömmer att artikeln tar upp att hennes exman vill ha hälften av pengarna. Dom hade separerat, men inte tagit ut skilsmässa ännu. [br]Liksom att att det fans några avundsjuka arbetskamrater som hade svårt att unna henne vinsten..[br][br]Bara en betydande poäng i sammanhanget  ;)
2360
37
Jag tycker däremot att man skriver om väsentliga saker men där är ju smaken olika så det är bara att välja bort oönskat innehåll.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
456
1
???[br]Ja, och ordet väsentligt kan tydas på olika sätt beroende på person.. Speciellt när tråden egentligen handlar om miljötänkande. ;)
2360
37
Uppmuntra miljötänkandet är nog så viktigt och en del har kommit på det under senare år. Några ungdomar kanske såg miljöfilmen jag gjorde 1995. som visades framförallt i Haninge som jag då bodde i.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.