Kommer Google att behålla sin maktposition?

822
48
Jag läste på E24 att Googles vinst minskar då personalkostnaderna har ökat. Anledningen var att antalet anställda hade ökat med 13 procent till närmare 14 000 personer, under årets första kvartal.
Detta säger väl inte så mycket annat än att de har många anställda  :mrgreen:

Men vad tror ni? Kommer Google att fortsätta att ta mark? Företaget går in på fler marknader (Hörde att de skulle lansera en bil  🙂) och ser väl ganska svårstoppade ut idag.

Enligt statistiken på Företagande.se så kommer över 90 % av sökningarna via sökmotorer från Google. Yahoo 2:a på ca 4-5%.

Blir det Google-tv, Google-mat, osv framöver eller tror ni det kommer en uppstickare?

Mvh Patrik
758
1
Det ser inte speciellt ljust ut för andra aktörer 8)[br]När inte ens MSN klara av att matcha Google, vem ska då göra de?
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1616
4
Kreativitet och innovationer är en bra egenskap men det gäller att se upp för hybris.[br][br]Jag tror de står sig frågan är vad mer för mark de kan vinna utan att förlora varumärkets inriktning.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
758
1
Vem vet egentligen på vilket sätt Internet i framtiden kommer att utveckla sig.[br]Vi vet inte ens om vi behöver några sökmotorer om kanske 5 år och jag skulle [br]inte bli förvånad om vi fick se en utveckling som gick mot ett mindre användande[br]av Internet. Snart kommer vi att kanske se andra värden i tillvaron.[br][br]Allt eftersom nya sidor kommer till och informationsflödet formligen svämmar över[br]så söker vi oss inåt och då tro jag att Intranät kan vara framtidens melodi.[br]Typ "second life" och liknande företeelser. [br]Småskalighet är aldrig fel och framför allt greppbart :roll:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1616
4
Högst troligt behöver vi sökmotorer likväl som människan genom tiderna haft olika former av uppslagsverk eller budbärare/visa män för att låta historier gå i arv. [br][br]En förenkling av hur man söker sig till rätt information kan alltid vara av godo. Ett alternativ är att det kan komma ställas högre krav på relevans av innehåll för att sökfunktionen ska bli så målinriktad som möjligt.[br][br]W3C arbetar med att ställa upp riktlinjer för hur internet ska användas. W3C stöds av ledande programvaruutvecklare.[br][br]Småskalighet är självklart bra och har vart en god start för både google och linux. Dock så är all utveckling oftast inriktad vanligtvis efter tillägg och/eller komplement för att vidga marknaden och stödet efter marknadens önskemål och behov. Därav ökar komplexiteten.[br][br]Windows och Dos var greppbart till en början. Idag kan man undra om det ens finns någon enskild person på Microsoft som har koll på exakt allt som datorn innehåller och hur det faktiskt fungerar och är uppbyggt. En hel del av operativsystemens programfiler är riktigt gamla och det verkar knappast ägnats någon tanke på att utveckla vissa av dessas funktioner.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
Jag hade en kund i årtionden (HM) och kunde följa deras gång genom olika faser och vill man bryta sig in på en ny marknad så är inget omöjligt för en stor aktör.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
28
Google är stora idag men en sak kan man alltid vara säker på. Det kommer aldrig att hålla i längden. Inget företag, rike eller liknande har gjort det i historien och jag har svårt att se att Google skulle vara det första. Kanske tar mer än 10, 20 år men förr eller senare kommer de att tappa.[br][br]Som ni skrev så vet ingen vart som kommer att hända med Internet. Det är nytt och det är fortfarande i tillväxtfasen. Google kan var helt borta om 5år om någon vill det RIKTIGT, RIKTIGT mycket!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.