hur skall jag sälja min uppfinning

1
Hej forummedlämmar!

Oskar heter jag och behöver hjälp och råd med hur jag skall tänka när jag skall köra igång mitt företag.

Det är så att jag har en uppfinning som jag tycker är kanon och har kontakt med almi som hjälpt mig med en första nyhetsgrandskning, vilken var possitiv ur min synvinkel.

Det jag behöver hjälp med är tips och idéer på hur företaget skulle se ut. Med det menar jag om jag skall tillverka och sälja den själv, eller sälja licenstillverkning eller på annat vis.

Min uppfinning är inom verktygsbranchen och är ett litet hjälpmedel kan man säga. Förmodligen billig att ta fram och tillverka.

Jag tänker som så att om jag ska få ut den på marknaden krävs mycket jobb och kontakter men om de stora företagen ( bosch, philips, bacoh etc) tillverkar sina egna och exempelvis säljer dem tillsammans med verktygskit av olika slag så blir det snabbt volym. (Dvs jag säljer tillverkningslicenser) Dock har jag fått för mig att Almi hällre hjälper någon som vill starta ett företag som tillverkar själva och anställer personal..

Vad har ni för tankar? Om det är något jag missat så fråga här så svarar jag så fort som möjligt.
367
48
Hej! Har du patenterat? Licenstillverkning är naturligtvis det "bekvämaste" för dig, men då är patentskyddet viktigt. Lycka till !
Redaktuellt
26
Hallå, om det inte är för sent. Jag tror att man kanske ska gå åt båda håll! Både licensiera och tillverka själv. Egen tillverkning för att påvisa proof och concept, och för att det kanske i förlängningen kan ge större avkastning. Sen bör du fundera på hur du strukturerar verksamheten (rent legalt och så).
Launch Yrself - www.blue-parks.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.