Din egen idé.

187
En affärsidé är abstrakt i början för att senare formas till en mer konkret tanke och handling. En affärsidé är vad det låter som, en ide  som man vill omsätta i en praktisk handling. Vart får man iden från! Ibland tycker man att alla andra har så bra idéer, alla dessa nyhetsbrev med idén att förmedla idéer, hur kan dessa människor bara ”spotta” fram idéer och har jag som läsare någon nytta av dessa idéer….Näää! Oftast inte. Synar man dessa idéer lite närmare är dom oftast helt obrukbara för läsaren, fel region, okunnig inom ämnet, inget intresse för ämnet, för storskaligt osv. osv.

Man hoppas hela tiden att man ska få läsa en ide som man kan ta till sig och leva på. Handen på hjärtat! Tror du verkligen att såna idéer delas ut gratis? Skaparna/skaparen av dessa nyhetsbrev, eller vad det nu kan vara har naturligtvis ett syfte med brevet, oftast har skaparen en rörelse som han eller hon vill marknadsföra på ett eller annat vis genom nyhetsbrevet, och det kan många gånger vara ett smart marknadsförings trick.

Vad man kan göra med dessa idéer är att öva upp sin kreativa tankeförmåga, för det är ju precis vad som händer när man läser dessa idéer. Mr. Kreativ vaknar till liv en smula, måhända en aning sömnig, men ändå, han vaknar! Man ska nog inte tro att andras idéer kommer att bli den revolutionerande livsvändaren i sitt liv, å andra sidan finns det ju folk som vinner höga vinster på trisslotter också!  Mr. Kreativ behöver näring, näring i form av texter, nyfikenhet, kunskap och erfarenhet.

Att utforma en affärsidé ska inte vara krångligt, man ska inte skämmas för enkelheten, Kan du tjäna pengar på att uppfinna gemet på nytt ska du göra det. Samtidigt ska du inte uppfinna gemet på nytt.

Alla har vi idéer, en del har tunna idéer, andra har djupare, en del roliga idéer som självlysande gravstenar 🙂 Vissa kanske har mer seriösa idéer. En del har redan ett företag som har ett fungerande idékoncept. Det vore kul om ni eller någon kunde skriva ner sin idé i denna tråd.  
😃
Frilansande människa
507
1
Intressant tråd Ben! Har Ni några kuliga affärsidéer?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
187
Ok! Jag Tar Steget! [br] [br]En ide som man kanske inte kan livnära sig på, men väl att få en extra inkomst på något som man ändå gör i sitt arbete. [br] [br]En revisor eller bokslutgubbe eller vad det nu kallas. Han/Hon måste av naturliga skäl sitta inne med ständiga uppdateringar av nya lagar och bestämmelser. Varför inte ge ut ett nyhetsbrev till intresserade och ta en liten peng för besväret, samtidigt ge ett och annat tips. Väldigt lättförtjänta pengar för en sak som mänskan ändå har som yrke. [br] [br]Det finns massor av människor som besitter en högre kompetens och kan förmedla denna kunskap till människor som har ett behov och inte har tummen mitt i handen eller förståndet i stortån. [br] [br]Projektering är ett annat kunskaps område. Det går omkring många människor i detta land med en omruskad byrålåda som skalle. :o
Frilansande människa
34
Jag håller på min idé tills den lanseras eftersom att det är grymt bra... :D
ar något nytt på gång...
507
1
När ska du lansera den då? Blir nyfiken :idea:
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
34
Runt årskiftet som det ser ut nu men det kan ju som vanligt hända saker som ändrar tidsplaner...
ar något nytt på gång...
232
Visst har man tankar och idéer men kanske inte tid eller kapital... [br] [br] En vacker dag så kommer dock min kreativa hjärnbit att få ge utlopp.. Wow, den dagen.. :lol: 8) :wink:
M-Daniel Johansson
187
Vist är den kreativa biten av hjärnan under ständig arbete, men det mesta är ju bara tok om man tänker lite djupare på saken, Hummm! [br] [br]Den roligaste och tokigaste iden jag har hört var för många år sedan. Det var när jag och en vän satt och tompratade, helt plötsligt fick han en ide om att börja sälja neonförsedda gravstenar gjorda av aluminium. Han tyckte att man kunde byta ut ljusen mot neon och på så sätt göra gravplatsen mer ”smakfull” Gissa om jag garvade åt hans ide. [br] [br]Tänk dig en gravplats där tystnaden bryts av ett evigt neonljud zzzZZZZZ….ZZzzzzzzz. och ljuset fladdrar och blinkar. Gravplatsen skulle behöva ett staket runt sig för att inga människor skulle komma till skada pga. den höga spänningen som alstras för neonet. [br] :D [br] [br]men, men det var ju en ide!
Frilansande människa
507
1
Hehe....den var ganska kul den![br][br]Men jag tror att ofta så är det många dumma [url=http://www.foretagande.se/Starta-eget-och-Driva-eget-foretag/Manga-ideer-racker-inte.html]ideér[/url] som faktiskt fungerar även om den här var i dummaste laget![br][br]Mer sånt! :)
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
3
Hej! [br]Jag välkommnar mig själv till detta forum med denna tråd, så såga mig inte nu bara :roll: [br] [br]Fin men svår tråd; [br]Jag skulle gärna avslöja hela vår idé här om vi alla levde i en utopi, men tyvärr så gör vi ju inte det. Jag ska försöka förklara vad det handlar om, utan att berätta vad det gäller... eeeh... ja... 8) [br] [br]Vi har funnit en (redan existerande) produkt som alla behöver. Vissa behöver inte köpa den men utnyttgar den ändå, då den blivit inköpta av andra, men exklusivt för användaren. [br] [br]Denna produkt är dyr och finns som sagt redan i sverige idag, men mot ganska dåliga marginaler ifrån både tillverkare och ÅF. Som vi alla vet, är det billigare med utländsk arbetskraft, så varför inte importera produkten av den som är bäst på att tillverka den? Sedan är det bara att marknadsföra den på ett bättre sätt än konkurenterna! [br] [br]Vi kommer att bygga upp ett återförsäljarnät baserat på frenchising, med en viktig skillnad. Att bli medlem kostar inga 500 000:-. Det ända personen behöver för att med lätthet göra 2-3 affärer i veckan med ett snitt på 85000:- (ex moms) med mellan 30-35% marginal är en bil, en dator, en telefon, ett bra personligt engagemang och 5-10 000:- som är självkostnadspriset för allt som behövs. [br] [br]Själva idén är; Låt andra göra jobbet och låt dem tjäna väldigt bra på det, det kommer du tjäna på! Sen har ju jag som Frenchisegivare ett stort ansvar också, men det är den typen av arbete jag tycker om! [br] [br]Hoppas ni förstod :lol:
______________________________________________
Söker f-skattande säljare för hög försäljning mot
privatpersoner med goda marginaler och stora affärer
_______________________________________________
3
Hehe... [br]Det där med självlysande gravstenar tyckte jag var kul! [br]En sån skulle jag vilja ha på min grav... [br]"Laddas upp" på dagen och lyser på natten :evil:
______________________________________________
Söker f-skattande säljare för hög försäljning mot
privatpersoner med goda marginaler och stora affärer
_______________________________________________
507
1
Välkommen till forumet t.otte! Hoppas du får nytta av det och många trevliga stunder! [br] [br]Hoppas din idé kommer att fungera! [br] [br]/Danne
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
72
1
Borde det inte vara förbjudet med reklam på forumet. Tycker den borde tas bort. Luktar lite för mycket bondfångeri också.
507
1
Jo det är numera förbjudet med reklam på forumet. Dock tyckte jag att detta var ett gränsfall.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
andersb
JA den var riktigt kul faktiskt!
58
Självlysande gravstenar?? Nä fy, det skulle jag inte vilja se.
3
[quote="danne"][quote="Flotec"]Borde det inte vara förbjudet med reklam på forumet. Tycker den borde tas bort. Luktar lite för mycket bondfångeri också.[/quote] [br] [br]Jo det är numera förbjudet med reklam på forumet. Dock tyckte jag att detta var ett gränsfall.[/quote] [br] [br]mmm... [br]Förlåt om jag blir lite upprörd, men vad i hela "PIIIIP" tycker ni jag gör reklam för? Jag pratar ju inte ens om vilken produkt jag sysslar med?!
______________________________________________
Söker f-skattande säljare för hög försäljning mot
privatpersoner med goda marginaler och stora affärer
_______________________________________________
187
Ska man göra reklam så ska man inte behöva sitta en halv eftermidag och fundera ut vilken/vilka tjänst/produkt det gäller. [br] [br]Så jag håller för"PIIIIIP" med dig "PIIIIIIP...PIIIIP :D
Frilansande människa
2
[quote="t.otte"][quote="danne"][quote="Flotec"]Borde det inte vara förbjudet med reklam på forumet. Tycker den borde tas bort. Luktar lite för mycket bondfångeri också.[/quote] [br] [br]Jo det är numera förbjudet med reklam på forumet. Dock tyckte jag att detta var ett gränsfall.[/quote] [br] [br]mmm... [br]Förlåt om jag blir lite upprörd, men vad i hela "PIIIIP" tycker ni jag gör reklam för? Jag pratar ju inte ens om vilken produkt jag sysslar med?![/quote] [br]Intressant vändning i den här tråden då. [br]Vi som säljer våra egna tjänster, säljer oss själva, gör på ett sätt reklam så fort vi visar oss, eller skriver något. Dock är det en väsentlig skillnad mot att skriva ett reklaminlägg för Cuba Cola eller något. [br] [br]Hittills har ingen forumägare stoppat oss från att skriva om det ämnesområde som vi jobbar inom. Det beror ju på att den information vi har att ge uppskattas av många. Det gör forumet bättre och mer intressant för besökarna att vi skriver vår mening om saker som vi kan bra. Detta är ju dessutom ett forum om företagande, det gör att det som Danne kallar "gränsfall" nog snarare får ses som normalt. Jag är själv delägare i en mötesplats för musiker, musiker gör ju "reklam" för sig hej vilt där förstås, det är bara naturligt och höjer samtidigt värdet på det forumet. Det är ett "givande och tagande" som man säger. Så länge det inte kommer till ren prylförsäljning och branding av varumärken, för då bör man säga stopp. [br] [br]Det kommer ofta frågor i forum som den som jobbar med det ämnet kan svara bäst på. Så länge man svarar sakligt på frågan anses det alltid helt OK att man gör det. Dock är det de facto en form av reklam för sig själv man gör då.
Bengt
www.inskrift.se
2360
37
En tidning på nätet med enbart positiva nyheter.[br][email protected][br]Start av företag och ekonomistynig[br][br]PS Någon som var obotlig optimist var Martha Arenander Skrigssjuksköterska från 1915-1920 och 1940-1945. Fick högsta medalj en kvinna fått för tapperhet i tjänst. Memoarbok inom kort.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.