Starta antikhandel?

12
Hej!

Jag är en 20-årig man som drömmer om att starta eget. Jag har ett intresse för historia och visst intresse för gamla ting och skulle älska att vara min egen boss. Vilken merit skulle det inte vara att driva eget?Jag hörde min far säga en gång att han alltid varit intresserad av antikviteter och han sa högt för sig själv "Då skulle jag ju egentligen sysslat med det". Därför funderar jag på att ta hjälp av farsan som sitter inne på kunskaperna om antikviteter. Han är dock förtidspensionär, vet inte om det är något hinder om han ska vara delägare och ta ut lön?Iallafall så kommer frågorna om praktiska saker:

Kan jag någonstans hämta in ett starta-egetbidrag?

Hur börjar jag? Var hämtar jag hem grejer till försäljning? Ska jag börja med att handla privat och få ihop några slantar?

Vad ska man räkna med för kostnader för lokalhyra, kontorsmaterial, larm etc?

Hur får man en uppfattning om kundunderlag i en stad?

Hur får jag kunskaper i bokföring, redovisning?Som ni märker vet jag ingenting om att starta företag. Jag hoppas ni kan ge mig några svar iallafall! 🙂
720
[quote]Kan jag någonstans hämta in ett starta-egetbidrag?[/quote] [br] [br]Det kan du nog garanterat inte räkna med. En antikhandel blir inte lönsam på 6 månader så även om bidragen skulle finnas att söka så har du inte stora chanser att få något. [br] [br][quote]Var hämtar jag hem grejer till försäljning?[/quote] [br] [br]Auktioner, mässor, loppisar osv. Det du hittar på mässor kommer att vara dyrt och inte kunna ge någon större vinst vid försäljniing men behövs kanske som komplement. Saknar du ex lite konstglas för att få ett komplett sortiment så är det kanske bättre att köpa på mässa och sälja till samma pris istället för att vänta ytterligare ett par månader med att öppna butiken. På loppisarna gör man de inköp som ger störst marginaler men då gäller det att komma åt säljarnas saker som första man vilket innebär upp klockan 4 varje lördagmorgon. På auktioner slipper du allt "fysiskt slagsmål" om sakerna men beronde på vem mer som just då är på samma auktion så kan du aldrig vara säker på att du kan köpa något till vettigt pris. [br] [br][quote]Ska jag börja med att handla privat och få ihop några slantar?[/quote] [br] [br]Du kan ju börja att köpa på dig lager som privatperson och sedan sätta in det i firman när du börjar få ihop ett ordentligt lager. [br] [br][quote]Vad ska man räkna med för kostnader för lokalhyra, kontorsmaterial, larm etc?[/quote] [br] [br]Helt omöjligt att svara på eftersom hyresnivån helt och hållet beror på var butiken ligger och hur stor den är. Övriga kostnade förutom din lön är i detta sammanhanget marginella. [br] [br][quote]Hur får man en uppfattning om kundunderlag i en stad?[/quote] [br] [br]Det är bara i de största städerna du skulle kunna hitta ett tillräckligt kundunderlag bara på en plats. Annars så är det ju internet och mässor som gäller eller en kombination av allt.
355
1
I en rapport du kan läsa ute på http://www.ams.se/library/documents/ams/bu7_9.pdf [br]har de som lämnat aktivitetsstöd till arbete varit 2,1% och de som tillkommit varit 2,3% under 2006 så man drar ner på alla pengar till arbetsmarknadsåtgärder. [br]Mitt förslag till dig, om du fortfarande har A-kassa ellere "vanligt" jobb", är att starta med hyrd arbetsgivare och sedan skaffa F-skatt själv när det hela går runt. Du kan ladda ner en gratis affärsplan från SPCS på http://www.vismaspcs.se/butik/default.asp?kundnummer=&kundnamn=&partnerkod=&kategori=&aftyp=&afnr=&afepost=&guidnr=&ninlogg=&sida=navig_ny&tillsida=prod&sku=AFFPLAN.CD [br]Starta med hyrd F-skatt och se sedan om du får ihop denna. [br]Kör hårt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.