Bli vårdgivare

0
Hej
Jag har ett aktiebolag och har arbetat i företaget sedan 2018 som sjuksköterska. Jag har lyckats att göra mina egna avtal till både kommun och privata aktörer där jag då är ett bemanningsföretag och hyr ut mig själv som sjuksköterska. Jag har endast mig själv som anställd🙂Jag är även Distriktssköterska.
Nu läser jag mycket om att starta basal hemsjukvård. Jag skulle tycka det vore kul att ha en liten hemsjukvård med några anställda. Det är mycket regler och lagar till detta. Läste att Vårdgivaren ska till exempel
ansvara för att det finns hälso- och sjukvårdspersonal med rätt kompetens
anmäla verksamheten till vårdgivarregistret
se till att verksamheten har ett ledningssystem, det vill säga de rutiner och processer som behövs för att verksamheten ska ha en hög kvalitet
se till att det finns rutiner för hur patientuppgifter ska dokumenteras i patientjournaler
utreda och anmäla händelser som kan leda till vårdskador.

Frågan är hur ska jag ansöka. Jag bor i Stockholmslän. Undrar om man måste gå via landstinget? Någon som har förslag var man börjar med allt detta?
Hälsningar
Jannice
367
28
Jag ser att du publicerade här 2021 1:a ggn. Antar att dina planer är aktuella. Och att du vill erbjuda dina tjänster till kommuner/regioner. Behovet är stort och vi har ju nyligen sett i nyhetsflödet hur regionerna misslyckats ganska grovt med att likvärdigt över landet tillhandahålla medborgarna den vård de tycker sig ha rätt att kräva. Du måste sannolikt gå vägen över IVO för att få igång din verksamhet med att vara vårdgivare. IVO är som du säkert vet en statlig myndigheten, som har ansvar för tillståndsprövning av privata omsorgsverksamheter och ha tillsyn över all vård- och omsorgsverksamhet. Det är i och för sig en omfattande och dyrbar ansöknings- process. C.a 30 000 kronor kostar en ansökan – och skulle ansökan inte medges än pengarna borta. Myndigheten förklarar saken med att det ”inte är en ansökningsavgift utan en kostnad för myndigheten att hantera din ansökan” Men jag tror enda vägen till eget vårdföretag av den kaliber som du skisserat. Alla skall veta att behovet av den typ av företag och service du erbjuder är enormt. Och att seriösa privat initiativ är absolut grundläggande om vi skall återfå en nivå på vården som står i paritet med folkmängd, allmän livslängd och krav på kvalitet.
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.