Hur hitta kunderna?

5
Hej!Jag är precis ny här. Affärsidén som har funnits i bakhuvudet har nu uppenbarat sig! Jag har en hel del klart för mej men inte var/hur jag ska hitta kunderna.Min idé är helt enkelt att hjälpa andra med textbehandling och sättning och korrekturläsning av olika trycksaker. Avhandlingar, böcker, medlemsblad, broschyrer m.m, m.m.Vad jag kommit på hittills är:

- Göra info/reklamblad och se till att det når doktorander som skall skriva sin avhandling (till att börja med i min stad).

- Skicka info till föreningar (men där brukar det mestadels handla om ideellt arbete så det är kanske inte så aktuellt).Nån som vill komma med tips eller har idéer som kan hjälpa mej? Eller frågor på hur jag har tänkt.Ser fram emot svar!
758
1
Jag tror att du kan hitta köpare av dina tjänster lite överallt. [br]Jag tror inte på någon kulsprutemetod, utan man måste klart deffinera [br]vilken eller vilka målgrupper man vänder sig till och sedan handla utifrån [br]detta. Jag skulle ha gjort en hemsida som handlade om just [br]korrekturläsning - optimerat den så att jag hamnade högt upp i Googles [br]sökindex och sedan hade jag haft massor av arbete och även fått reda på [br]vem köparen egentligen är av mina tjänster och då utifrån detta bygga [br]vidare. :wink:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
5
Tack för svar! [br] [br]Ja, att rikta in sig på en viss målgrupp är en god ide liksom att göra en hemsida. Ska fundera vidare på det. [br] [br]Tack igen!
24
Här har du en kund. Jag erkänner välvilligt att jag är riktigt kass på att stava och sitta och ren skriva marknadsföringsstrategier och handlingsplaner är inte särkilt roligt.
arknadsföring handlar inte om att sälja, det handlar om att få kunderna att vilja köpa.
www.nemarknadsforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.