Webshop

53
Som projektarbete i gymnasiet byggde jag en webbshop men har aldrig haft någon användning för den...Nu är jag mycket sugen på att dra igång nåt o göra någonting med den, så tänkte fråga här på forumet om det är någon som har nåt förslag på vad man skulle kunna sälja?
72
1
Jag tycker frågan är felställd. Först måste man nog ha en affärside. Ha en ide om vad man vill sälja och hur man skulle kunna tjäna pengar på det. Göra en nogrann marknadsundersökning. Sen kan man fundera på hur man skall sälja, via webshop eller något annat sätt. [br]Finns alldeles för många personer i Sverige idag som är duktiga på att göra webdesign, och som sedan funderar på hur man kan tjäna pengar på det. Kanske bättre att sälja shopen till någon med en bra affärside. [br]Hoppas jag inte låter för snorkig.
23
Tjena, [br] [br]Jag skulle råda dig till att inte göra som alla andra och börja sälja datorer/mobiler. För att lyckas med detta måste man nästan ha en ganska lång erfarenhet av försäljning via både Internet och vanlig personlig försäljning. Eftersom efterfrågan är stor på datorkomponenter så pressas priserna och marginalerna är nästan noll om inte under. Du måste alltså ha ett stor startkapital för att kunna köpa in stora volymer för att få bra priser, om du vill sälja. Visst, det finns många som lyckas men det är inga direkta pengar första året. [br] [br]Försök att hitta en produkt du är ganska ensam om på nätet. Eller åtminstone att dina konkurrenter inte har samma säljarglädje som du. Försök att hitta en bransch med liten konkurrens! [br] [br]Det var mitt lilla tips :)
10
Jag är väldigt intresserad utav en webshop. Jag kan göra allting på en hemsida i html. Men jag kan inte få grejerna att samlas i en sk kundvagn som man sedan kan gå till kassan med. Måste man använda flash då? [br]Eller kan man använda html också? [br]Kanske skulle du vilja hjälpa mig att bygga en? eller iallfall hur man fixar så man kan lägga de olika varorna i en kundvagn? [br] [br]Tack på förhand. [br]Mija
53
Ne när man bygger en webshop använder man sig utan databaser såsom Mysql eller accsess.. Plus att man använder sig av något serverbaserat programmeringsspråk såsom Php eller Asp. Mitt tips till dig är att du kanske läser mer om php och laddar ner en gratis webshop på oscommerce.com och oscforum.se
1
Om du är intresserad av att sälja eböcker så kan du titta på den här sidan och sedan bestämma dig: [br] [br][b]Tar mig friheten att redigera detta inlägg[/b] [br]Vill du göra reklam för en vara eller en sida kan du vända dig till Danne i detta forum. [br] [br]//Ben
nformation förändrar ditt liv
3
[quote="Flotec"]Jag tycker frågan är felställd. Först måste man nog ha en affärside. Ha en ide om vad man vill sälja och hur man skulle kunna tjäna pengar på det. Göra en nogrann marknadsundersökning. Sen kan man fundera på hur man skall sälja, via webshop eller något annat sätt. [br]Finns alldeles för många personer i Sverige idag som är duktiga på att göra webdesign, och som sedan funderar på hur man kan tjäna pengar på det. Kanske bättre att sälja shopen till någon med en bra affärside. [br]Hoppas jag inte låter för snorkig.[/quote] [br] [br] [br]Jag tycker nog allt att du lät lite snorkig, för någon vecka sedan läste jag en artikel om den yngsta och mest framgångsrike entreprenören, som idag drev flera företag, hade en vinst på 15 miljoner per år och var bara 24, han hade börjar med att designa fakturor, sen klurade han ut vad han skulle kunna fakturera. [br]Det handlar inte om affärsidéer, det handlar om PERSONEN som entreprenör! antingen kan man sälja sin idé oavsett om den är bra eller inte eller så kan man inte! [br] [br]Hitta något du är intresserad av och stoppa in det i din webshop det är mitt tips! Och glömt för guds skull inte att aldrig ge upp, om det så ska innebära att du får byta riktning lite ibland!
507
1
[quote="TranceNote"] [br] [br]Hitta något du är intresserad av och stoppa in det i din webshop det är mitt tips! Och glömt för guds skull inte att aldrig ge upp, om det så ska innebära att du får byta riktning lite ibland![/quote] [br] [br]Men det är inte lätt att hitta en bra produkt idag som man tror på.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
72
1
Jag menade inte alls att vara snorkig. Ville bara varna för att det är en stor skillnad mellan att vara duktig html-kodare och vara en bra entrepenör. Man måste förstå det. Det krävs en affärside för att lyckas. Har man inte någon sådan som man själv tror bergfast på så tror jag inte på att man aldrig skall ge upp som du skriver. Man måste inse när det inte går. [br]Men som min far alltid sa. Bättre att lyssna på den sträng som brast än att aldrig spänna en båge.
9
Jag håller med dig Flotec. bara föratt nån är duktig att göra websidor betyder inte att han ska vara en bra affärsman också. Stor skillnad. [br]Så Andreas, jag tycker att du ska först försöka och göra liknande sidor till företag som behöver det, det är väl det du är bra på i första hand. försök och sälj din produkt eller tjänst, då kommer du att lära dig mycket utavdet, som bla.a. försäljning och att kunna göra affärer. du kommer även att gå genom, många saker som är viktiga med att stara webföretag, så som, kundanalys, behovsanalys, marknadsundersökning, konkurrenter, försäljning, reklam, osv osv.. Det här e min TIPS och, önskar dig lycka till iaf..
53
Kan säga att jaga har en webshop nu som jag driver ihop med danne här på forumet...Bokshopen.se :)
9
hej, andreas.. [br]jaha, men det där e jätte bra.. javisste inte det, jag tyckte om ditt webshop och jag tänker själv köpa några böcker därifrån :) önskar dig lycka till ... [br]mvh /Barry
53
Tack så mkt...a såg det..hoppas de kommer till användning och att du får mycket nytta av dem

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.