Starta eget klädmärke?

1
Hej

Jag har länge gått i tankarna att starta eget klädmärke. Missnöjd med mycket av klädstilen som framförallt finns i Sverige.

Har tänkt mig att börja smått med två modeller av T-shirt och två modeller av snapback kepsar. De skiljer sig från dom som finns på marknaden.

Hur ska man börja? Jag är för dålig på sy själv, har aldrig gjort. Eller är det kanske de optimala för att få det precis som man vill?

Eller finns det bra företag som syr kläder för ett bra pris? Om man kommer med skiss och hur man vill ha det?

Tror stenhårt på denna idé och kläderna kommer vara väldigt stilrena med en skön tvist.

Har ingen erfarenhet alls av företagande så vore tacksam för vägledning. Även om det finns några man kan vända sig till hos tex kommun/arbetsförmedling eller dylikt?
367
48
[b]Börja i rätt ända![/b] Se till att skaffa dig basutbildning i företagande. jag avser då inte Arbetsförmedlingens StartaEget-projekt eller Nyföretagarcentrum & liknande ofta meningslösa härjningar utan mer åt t.ex minst Folkuniversitetes kurser. Det finns säkert fler på den nivån. Kostar några kronor men väl investerade slantar. Har du inte åtminstone baskunskaper om de prosaiska rutinerna i företagandet så står du dig slätt. Din idé har du ju kvar. Be att få praktisera hos någon småföretagare i branschen. Får du inget betalt så bär ut tidningar eller sälj varmkorv på stan om nätterna. Din kollektion verkar vara väl smal. 4 plagg räcker inte. Rita ut ett helt koncept -speciellt om du vill påverka klädstilen i Sverige. Jag förstår ditt missnöje. Gatubilden domineras av folk som ser ut som cyckelbud. Mycket funktionsplagg. tråkigt och svartgrått. På Alibaba hittar du tusentals fabriker som gärna syr upp efter dina mönster. Jag förmodar att du kan allt om gradering och annat tekniskt inom klädformgivning. Annars får du ta en kurs där också. Du behöver riktigt gott om pengar när du skall få ut dina plagg på marknaden. Privat förmögenhet, eller sponsorer som ”köper” din idé eller stenrika föräldrar är bra att ha till hands. Lycka till! www.redaktuelltonline.se
Redaktuellt
1
Hej Joakim, Om du inte har någon erfarenhet, ingen kunskap kring produktion och inga pengar så skulle jag tipsa dig att testa www.myteestore.se. Där kan du komma igång gratis utan förkunskaper.
367
48
Bra idé Joachim! Men viss behöver han förkunskaper: Som t.ex. kunskapen om “Just focus on driving customers to generate sales”. som det står i prospektet. Jag menar att smacka ihop en T-shirt är ju en baggis men att skapa trafik till min annons på den sajten d.v.s. trafikinnehåll som konverterar dessutom...
Redaktuellt
10
2
Bara en kommentar till alla som läser denna tråd. Jag har drivit en fabrik som tillverkade kläder under 5 års tid i Indien. Min erfarenhet: 90% av alla nyföretagare inser inte hur komplicerat det är. Man tror att tillverkning är enkelt men det är en hinderbana av olika minimum för olika saker, olika teknik, olika material med olika variabler, tillbehör, olika behandlingar, olika packmetoder, osv. Fullt med fallgropar som exempelvis att om man trycker med plastisol som tryckfärg på ett eleatiskt tyg (som exempelvis 1x1 rib eller en jersey med lycra-inblandning) så spricker trycket när T-tröjan stretchas ut vilket beror på att man då får ett stumt tryck på ett elastiskt underlag. Ett svar i denna tråd säger att det är bra att ha många modeller, osv. Men jag har två kommentarer till detta: 1. Om man vill ha en heltäckande kollektion för alla personer och alla tillfällen så kostar det nog minst en miljard om man skall göra det seriöst. Istället kan man bli framgångsrik med lite mindre budget så blir man det genom att vara smal: Kläder till gravida eller till fritidsfiskare eller bara bambukläder till småbarn är exempel på möjliga strategier. 2. Ju fler plaggmodeller desto fler gånger skall man passera minimum-nivåer. Typiskt för en enkel T-tröja ligger minimum runt 500 plagg per modell [i](vissa fabriker vill ha mer t.ex. 2.000 ex)[/i] vilket bland annat beror på att tygfabrikerna normalt har 100 kg tyg som minimum för enfärgade trikåtyger och 100 kg blir normalt cirka 500 normalvikts-t-tröjor. Tips: Om man kan använda samma tyg i olika modeller och samma tryck (eller andra sorts dekorationer) i olika modeller men kombinera på olika vis så kan man ofta minska totalminimum. [b]Så för att sammanfatta förenklat:[/b] Det handlar inte BARA om att titta på vilken kollektion man vill ha osv. utan man måste väga in tillverkningsaspekterna och alla olika minimum i sina planer.
2
Kul idé! Nu vet jag inte vilken ålder du är i men jag har fått jättemycket hjälp från gänget bakom [url=http://ungaentrepenörer.se/]Unga entrepenörer[/url] Dom ger bra support och hjälper dig finna vägar du kanske inte skulle se annars :)
1
[quote="Joakim" post=52458]Hej Jag har länge gått i tankarna att starta eget klädmärke. Missnöjd med mycket av klädstilen som framförallt finns i Sverige. Har tänkt mig att börja smått med två modeller av T-shirt och två modeller av snapback kepsar. De skiljer sig från dom som finns på marknaden. Hur ska man börja? Jag är för dålig på att [url=http://casinofakturan.se/casumo/]faktura[/url] och sy själv, har aldrig gjort. Eller är det kanske de optimala för att få det precis som man vill? Eller finns det bra företag som syr kläder för ett bra pris? Om man kommer med skiss och hur man vill ha det? Tror stenhårt på denna idé och kläderna kommer vara väldigt stilrena med en skön tvist. Har ingen erfarenhet alls av företagande så vore tacksam för vägledning. Även om det finns några man kan vända sig till hos tex kommun/arbetsförmedling eller dylikt?[/quote] Hur har det gått för dig? :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.