sälja konst via webshop

1
Hej

Det är så att jag och min sambo funderar på att dra igång ett småföretag som säljer design (i första hand tavlor) via en webshop.Våra produkter kommer, i varje fall till en början, enbart tillverkas av oss själva. Vår "usp" handlar om att man som kund dels ska kunna skräddarsy sin konst, genom att välja från ett antal motiv och sedan fritt välja den färg, textur, typ av underlag med mera som tavlan ska innehålla. Sedan skapar vi tavlorna efter den valda beställningen.

Man ska också i en avdelning i webshopen (i ett sk "provrum")kunna ladda upp en bild av den vägg/rum man har tänkt att ha tavlan/tavlorna i, "hänga upp" den/de på väggen och därigenom kunna välja den färg och form som man tycker passar bäst in i omgivningen. Man ska då också kunna se hur olika tavlor passar tillsammans.Varje tavla säljs som original (inte tryck) och varje motiv används bara ett begränsat antal ggr. Vi har ytterligare några trick i rockärmen, speciellt när det gäller formen och produktionen av tavlorna, samt målgrupp och framtoning, men nu undrar jag främst över de funktioner som gäller själva webshopen.1. Vad tycker ni om tanken att sälja/handla tavlor över nätet generellt?

2. Vad tycker ni om tanken att man själv kan skräddarsy sin konst/styra hur slutprodukten ska se ut? Värt att betala extra för?

3. Vad tycker ni om idén med "provrummet"? (och vem skulle man kunna vända sig till för att skapa en sån funktion, känner inte att jag har tillräckliga kunskaper själv? Vad kan det kosta?)

4. Kan man ta patent på en sådan här typ av koncept?Får erkänna att jag har 0 erfarenhet av att starta eller driva företag. Tanken på att faktiskt få tummen ur och göra det skrämmer mig en aning. Samtidigt är det något jag känner att jag brinner för. Har köpt boken Rivstart och plöjer den just nu, men alla tankar, funderingar, tips och råd är mycket välkomna. Liksom peppningar ;)
822
48
Hej och välkommen till forumet! [br] [br]Jag tycker idén låter riktigt spännande. Det finns nog riktigt bra potential för en sådan sajt och företag. (Hade varit skoj att se lite vad ni gör eller har gjort tidigare) :) [br] [br]Svar på några av frågorna: [br] [br]1. Jag tror att allt går att sälja på nätet så där ser jag inga som helst problem. [br]2. Personligen tycker jag själv det är rätt skönt när andra sköter det jag själv inte hänger med på.. T ex konst. :) Men jag tror att det finns en marknad för det och det finns säkert dem som är villiga att betala extra för det. [br]3. Provrummet låter riktigt bra. Jag tror inte heller det ska vara några som helst problem för en programerare att lösa det tekniska för en sådan lösning. (kanske finns det någon här på forumet som kan ge prisförslag) [br] [br]Jag tycker att ni ska köra så det ryker! Att det skrämmer dig en aning är bara bra då det får dig att vara mer uppmärksam och inte lämna saker åt slumpen. [br] [br]/Patrik [br] [br]Berätta gärna hur det går sen! [br] [br]Ps. Fråga 4 hoppade jag över. Har inte 100 koll där så det är bättre om någon annan svarar på det.
758
1
Många av oss här inne på forumet är egna företagare och är av naturen [br]positiva till det mesta - Jag frågade min sambo och hon skulle aldrig köpa en tavla över Internet, med hon skulle aldrig kunna tänka sig detta medan jag mycket väl skulle kunna göra detta. [br] [br]Tycker på något sätt att konceptet låter lite krångligt och kanske för krångligt för att folk ska vilja ta till sig detta. [br] [br]Vad säjs om ett artotek (Ett bibliotek för konst) där man skulle kunna låna hem en tavla under begränsad tid för en rimlig peng. [br]Vill man sedan köpa den så.... [br]Kanske hyra tavlan för 100: - per månad som sedan räknas av, den dagen man köper den om man nu vill detta. [br] [br]Varför inte skapa ett showroom, med tavlor på väggarna, där man kan vandra runt med hjälp av kameran. Denna tekniken finns redan och är heller inte speciellt dyr. [br] [br]hälsningar! [br]Stefan
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
488
Hur ska du få folk att hitta till er webbshop?
9
Hej, Jag tycker det är en bra ide. Jag har dock redan sett det göras men det var inte en svensk sida så jag tror inte att ni har konkurrens på hemmaplan :wink: Jag försöker komma ihåg sidans namn men just nu kan jag inte hitta den. [br] [br]Jag kommer ihåg att den site jag såg hade ett provrum du talar om och man kunde också möblera rummet med samma möbler som hemma, färger, osv, så att man lättare kunde visualisera tavlan i hemmiljö. [br] [br]Lycka till! [br] [br]Hälsningar Ola
Ola Andersson

http://www.olango.net
Web Sites & Web Site Maintenance
Optimisation
Content Management Systems (CMS)

http://www.olangoecommerce.co.uk
E-Shops. E-commerce

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.