Villauthyrningen.se

21
2
Hejsan!
Ville checka av min nya affärsidé med kollegor här på Foretagande.se....
Av rubriken att döma så syns min nya hemsidan som anknyts till min affärsidé - Villauthyrningen.se

Grunden till idén är att det är så svårt att sälja hus nu pga strängare regler från regeringen. Du måste ha 20% cash och även 100 TKR i buffert för att få köpa ett hus. Hur många står inte med tomma hus utan köpare pga detta?

Jag vill starta en service för både säljare o köpare.

Säljaren får hjälp med att hyra ut sin fastighet under försäljningstiden. Jag hade tänkt mig hjälpa till med visning, kontraktsskrivning, kreditprövning, överlämna ev hyresskuld till inkasso, mm.

Köparen kan använda sin inbetalda hyra som delbetalning av de 20% som behövs för köp av fastigheten.

Alla synpunkter emottages tacksamt.
14
3
Smart!
21
2
Det verkar som jag hade lite bråttom att registrera en ny hemsida - glömde en bokstav i namnet. Sidans namn är http://www.villuthyrningen.se och inget annat.
21
2
Jag har nu registrerat domännamnet villauthyrningen.se hos one.com. Det kostar bara 352 kr/år. Råkade glömma en bokstav vid registreringen av domännamnet igår (villuthyrningen.se istället för villauthyrningen.se). Detta är nu ändrat så fr o m imorron 12 sept kommer sidan att finnas tillgänglig.
2066
2
Föreslår att du också registrerar villauthyrning.se Angående själva idén, har lite svårt att se vilka dina kunder är och hur du ska tjäna pengar på det. Ser en risk med att hyra ut huset, du eller din kund kommer stå en ekonomisk risk för eventuella skador, reparationer, myndighetskrav och även att den tänkta köparen drar sig ur innan affären är klar. Om de inte har finansieringen klar i förväg är det inte säkert att de kommer få igenom den efter x antal månader heller. De flesta som säljer hus misstänker jag behöver frigöra kapitalet som är bundet i huset för att använda det till ett nytt boende. Var hittar jag info om krav på 100k i buffert? Det enda jag kände till sedan tidigare är en rekommendation att belåna en fastighet till max 85%.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
21
2
Det är Länsförsäkringars Fastighetsbyrå som säger att man ska ha 100 Tkr i buffert.
2066
2
Ok, det låter som en bra rekommendation, men knappast något som de kan kräva att du har orört på ett konto för att få genomföra en affär.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
87
4
Hej Brinkan, Tycker det hela låter som en toppen-idé. Kul att du vågar testa. Du skrev att du stavade fel vid registrering av domän-namn och fick det ändrat:- Jag tycker du skall passa på att registrera även i det domän -namn som blev felstavat. Nu hände det att du stavade fel. Garanterat 100-tals personer kommer göra samma sak. Jag skulle ta vara på folkets felstavningar så dom snabbt omdirigeras till din sida. Ett "väldigt gammalt" och vanligt trick. Du behöver inte registrera hos just one, så du dras med onödiga kostnader för webhotell. Ballou.se o loopia.se är portaler som erbjuder endast registrering av domännamn. Fler finns. Apropå din idé. Jag har kontakt med företagare som arbetar som förmedlare av t.ex.. fritidshus, sommarhus och villor. Det som Jonathan bla tar upp, är väldigt viktigt att tänka på. Mitt råd är att du tar kontakt med en jurist. (om du inte redan gjort det). Eller flera jurister. Fråga omkring. Så du verkligen har koll på "samtliga avtal och villkor" innan du sätter igång på fullt allvar. Annars finns risken för dig att det blir kaotiskt redan från start. Mvh Kenneth Meijer, dinhjalp.com
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.
2360
31
Förr i tiden kunde man betala med en eller flera växlar som kompliment till kontantbetalning. Jag antar att det fortfarande finns kvar som alternativ. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
mickeskogstrom
Mycket bra idé, men det där domännamet lät fruktansvärt dyrt? Betalar vanligtvis 99 kr per år. Du kanske köpte webbhotell också? /Micke
27
[quote="mickeskogstrom" post=47938]Mycket bra idé, men det där domännamet lät fruktansvärt dyrt? Betalar vanligtvis 99 kr per år. Du kanske köpte webbhotell också? /Micke[/quote] Tycker även jag. Har du villor i västsverige till uthyrning tar jag gärna in dem på ett par svenska och engelska sidor. Och, när jag tänker efter, finns det även plats för uthyrning på andra ställen i Sverige.
http://bredbandsbloggen.se -ge kritik på din internetleverantör, se vad andra tycker http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php - program och lösningar för bokföring

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.