Värt att starta eget?

1
Hej,

Jag är ny på detta forum och jag skulle behöva lite råd angående om det är värt för mig att starta eget. Vid sidan av mitt heltidsarbete författar jag lite och har snart gett ut två böcker via ett förlag. Denna sidoverksamhet ger inte mycket pengar. Finns det fördelar med att ha en egen firma när jag "bara gör så lite"? Skulle det praktiska kring att sköta en firma i praktiken innebära mer arbete än det kanske är värt eftersom jag inte drar in så mycket pengar?

Har ni några tankar, funderingar kring detta skulle jag uppskatta det mycket!

Tack på förhand!

Mvh

Henrik
36
Hej Henrik [br] [br]Jag skulle tro att det kvittar. Som privatperson får du göra avdrag för utgifter du haft i samband med din sidoverksamhet. Det fyller du i på deklarationen. [br] [br]Å andra sidan. Att starta eget företag innebär inte så mycket extra arbete om du ändå inte jobbar så mycket. Bokföringen blir säkert väldigt enkel. [br] [br]Slå en tärning :grin:
Commodore 64 - Fortfarande den bästa datorn, ska den nya Commodore slå den tros?
2360
37
Det finns en hel del fördelar för dig att starta en enskild firma och man behöver inte nödvändigtvis ha bokutgivning på reg.handlingarna du kan en hel A4 sida eller mer på vad du kan tänkas hålla på med i framtiden. Detta kan man ha stor glädje av när skattemyndigheten knackar på dörren. Själv har jag tjänat några miljoner genoom att göra rätt.[br][email protected][br]Start av företag och ekonomistyrning.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
456
1
Lars-> Hur kommer et sig att du ständigt och jämt i alla trådar både ovidkommande och vidkommande alltid pratar om dig själv, hur bra du är, hur rätt du gör och hur otroligt lång erfarenhet du har som företagare?[br][br]Jag vill inte stjäla denna tråd i syfte försöka skapa opinion mot dig Lars. Jag är bara nyfiken på din strategi ;)[br][br]När du sedan lägger ut kroken sist i meddelandet borde din inbox vara full av spam, eller?  :blink
2360
37
låt oss prata om dig.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.