ROT & RUT åt närstående via eget AB

1
Det är ju uppenbart att man i enskild firma inte får utföra arbeten med RUT eller ROT-avdrag åt sig själv eller närstående. Men Skatteverket skriver att det går bra om arbetet görs av ett aktiebolag, dvs annan juridisk person. Min konkreta fråga är att om aktiebolaget ägs av min familj och bara familjemedlemmar arbetar i företaget och tar ut lön får man då RUT & ROT-avdrag för jobb åt oss själva? Normalt är det väl upp till företaget vilka personer som är anställda bara man betalar sina arbetsgivaravgifter och skatter korrekt?
Är det någon som sett huruvida Skatteverket tagit ställning i ett sånt här fall?
Marne
27
Det är väl detta med juridisk person som spelar in här. Enligt [url=http://http://www.skatteverket.se/privat/skatter/fastigheterbostad/husarbete/vemharratttillskattereduktion.4.5947400c11f47f7f9dd80004014.html]skatteverkets regler för RUT-avdrag Vem har rätt till skattereduktion>>>[/url] står det ju [quote]Du kan inte få skattereduktion för arbete som du själv har utfört hos dig själv och du kan inte heller få skattereduktion för sådant husarbete som närstående har utfört hos dig. Till närstående räknas make, förälder, mor- och farförälder, avkomling och avkomlings make, syskon, syskons make och avkomling, och dödsbo som den skattskyldige eller någon av de tidigare nämnda personerna är delägare i[/quote] så där skall du nog se upp. En annan idé kunde ju annars vara att byta tjänsterna med ett annat företag. Jag menar om du har en bekant med en firma som också behöver ordna med huset att du då tar och ordnar RUT-avdrag på hans hus och tvärtom. Jag skulle inte rekommendera att utföra tjänster med rot eller rut åt närstående från varken ab eller enskild firma.
http://bredbandsbloggen.se -ge kritik på din internetleverantör, se vad andra tycker http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php - program och lösningar för bokföring

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.