Starta företag som 15 åring..

1
2
Hej!

Jag vill verkligen starta ett företag, jag har ett jättebra namn, idé och jag har till och med startat i förväg och jag tjänar 4-5000 i månaden nu. Imorgon har det gått två månader och jag lägger ned ungefär en timme i veckan.

Men jag vill inte fortsätta att göra det svart, jag vill vara laglig, på rätt sida av lagen, bidra till samhället, kunna dra av moms (egentligen det jag mest vill men vi säger att det andra är perks).

Hur tycker ni jag ska göra om jag vill starta ett företag som 15 åring? Man måste vara 16 enligt skatteverkets hemsida, men kan min mamma starta det och så tar jag hand om det tills jag blir 18 då hon överlåter företaget till mig samtidigt som jag då ombildar det till ett AB..

Jag har flera idéer också, ska man ta ett namn som kan gruppera ihop allting eller ska man starta ett företag för respektive idé?

Då min morbror och morfar vill vara med och hjälpa mig då de tror på mig så funderar jag på att ha ett namn som inkluderar allt. Ponera att jag heter Kevin, min pappas sidas efternamn är Andersson och min mammas sidas efternamn är Magnusson så funderar jag på att göra namnet till "K. Andersson & Magnusson" som alla mina idéer går under.

Fick inspiration av namnet "A. Lange & Söhne" som gör typ världens dyraste klockor, fast i deras fall står Söhne för söner men nästan.

Vad tycks?
1
När det gäller ditt företagsnamn tycker jag att det är långt och krångligt. Tänk på att det ska fungerar på webben. Sök på www.loopia.se och se om domänen är ledig. Om domänen är ledig så är det enklare att få företagsnamnet registrerat.
11
1
Vad roligt att du har en sådan bra ide, tycker absolut man ska uppmuntra att starta eget. Du får ju tjäna (tror) det är 50.000 per år utan att behöva skatta, detta ses som hobbyverksamhet. Tror du att du kan hålla dig till du fyller 16 och då starta eget direkt , beror väl på om du fyller tidigt eller sent på året och hur mycket du beräknar att sälja fram till att du fylle 16. Tror du inte att du kommer att överstiga 50.000 det året du fyller kan du lika gärna vänta och starta i ditt eget namn. Namnet tycker jag lät bra men det ska ju som sagt tidigare funka att ha på webben oxå ?? Skaffa en kontaktperson på Skatteverket för dom är faktiskt riktigt hjälpsamma och trevliga och dom kan råda dig i mycket. Sen finns mycket hjälp att få från olika instanser exempel Almi. Det är mycket du bör ta reda på så då kan du ju ägna din tid även att samla all information när du väl ska börja. De som är med i detta forum verkar oxå väldigt hjälpsamma och kanske kan råda dig i mycket under vägen. Stort lycka till. Monica
1
Hej Kevin, Jag heter Karl, jag är 18 år, och jag hade faktiskt precis samma problem du för ett par år sedan. Jag höll på mycket med hemsidor och jag fick en del sålt utan att lagligt kunna starta ett företag. Efter ett tag startade jag upp en webbyrå och fick dessutom sällskap av två killar jag träffade på gymnasiet. Nu driver vi företaget på sidan av våra studier. Jag läser Teknisk Matematik på Chalmers i Göteborg Jag tänkte kolla med dig ifall du har behov av en hemsida i nuläget. I så fall kan vi sköta webbhotell, webbutveckling och CMS (=redigeringsverktyg) åt dig för mycket förmånliga priser. Ifall du är intresserad så hör av dig! MVH Karl @ Emphasize Webware [email protected] [url=http://emphasizewebware.se/]emphasizewebware.se[/url]
-- Emphasize Webware http://emphasizewebware.se/
14
3
Du är en förebild! Helt galet egentligen att det finns en åldersgräns för att få bistå samhället med energi i form av företagande. Grattis till dig som börjat så tidigt i åldern. Har du människor i familjen som driver företag?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.